Fascinaţi de peisajele spectaculoase şi de liniştea munţilor, ei au revenit în România, după un an în care nu s-au putut distra aşa cum ar fi trebuit.
Sovata este una dintre statiunile preferate de cei din Republica Moldova în aceasta perioadă.
Crăciunul pentru creștinii ortodocși de rit vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie
Crăciunul pe rit vechi este sărbătorit de acei credincioși care fac parte din biserici care urmează vechiul calendar iulian.
"Deja este o tradiţie. În fiecare an venim şi ne odihnim. Ne place enorm de mult, iarna venim să ne odihnim, combinăm şi zăpada şi relaxarea, apa sărată, bazinele", spune unul dintre turişti.
Şi mâncarea tradiţională îi atrage an de an pe vecinii de peste Prut.
Căutate sunt şi Salina Praid, păstrăvăria de la Centrul Cetăţii, excursiile în Cheile Bicazului şi plimbările în jurul lacului Ursu.
"Dacă o să avem noroc la zăpadă vor vizita şi pârtiile de schi. Pârtia Bucin este deschisă, ştiu că funcţionează tunurile de zăpadă şi acolo se poate schia", spune Andrei Rusu, director pentru dezvoltare.
Cum se vor distra turiştii în staţiunile montane
În ajunul Crăciunului, pe 6 ianuarie, turiştii vor avea cina festivă cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale, iar muzica live îi va face să încingă ringul de dans.
În Poiana Brașov, solicitările pentru petrecerea Crăciunului şi a Revelionului pe rit vechi sunt din ce în ce mai puţine.
Nu vor lipsi nici produsele tradiţionale pentru cei care vor petrece Crăciunul aici.
Revelionul va avea loc în noaptea de 13 spre 14 ianuarie
După Crăciun vor începe pregătirile pentru Revelion, care se sărbătoreşte în 13 ianuarie.
În România trăiesc peste un milion de adepți ai Bisericii Creștin-Ortodoxe de Rit Vechi ("Biserica lipovenească").