'Am cerut să fie luate în calcul cererile protestatarilor. Alegerile anticipate sunt o soluţie, iar mecanismele urmează să fie discutate. Vom continua protestele, doar aşa vom reuşi să ajungem la alegeri anticipate. Mizăm pe înţelepciunea celor de la guvernare', a spus preşedintele Platformei Civice 'Dreptate şi Adevăr', Andrei Năstase.
La rândul său, Candu a spus că va transmite majorităţii parlamentare mesajul protestatarilor, însă a ţinut să sublinieze că guvernul Filip a fost învestit legal.
'S-a pus la îndoială legitimitatea alegerii guvernului, însă eu cred că a fost învestit conform procedurilor. Guvernul a fost numit, este un lucru bun şi susţinut de partenerii Republicii Moldova. Este un guvern pe care-l considerăm destul de tehnocrat. Am ajuns la concluzia că vom discuta cu colegii din majoritate, vom transmite mesajul, argumentele şi vom reveni în faţa protestatarilor cu un nou mesaj. Au fost idei bune, de exemplu de a organiza audieri parlamentare pe subiectele care sunt de actualitate. Nu văd de ce să nu organizăm astfel de dezbateri. Cel mai important este să existe un dialog şi absolut toţi să acţionăm în conformitate cu legea', a spus Candu.
Mii de protestatarii se află joi seara în faţa Reşedinţei de Stat, unde continuă manifestaţiile. Oamenii scandează 'Vrem anticipate!' şi 'Noi suntem poporul'.
Anterior, preşedintele Partidului Socialist (PSRM), Igor Dodon, a depus la Curtea Constituţională o sesizare în care care se cere anularea votului de miercuri seara din parlament şi organizarea de alegeri anticipate.
Învestirea noului guvern al premierului democrat Pavel Filip a fost marcată de proteste violente miercuri seara lângă sediul parlamentului din Chişinău, organizate de Platforma Civică 'Demnitate şi Adevăr', Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru, două formaţiuni de stânga, proruse.