Antena 3 CNN Actualitate Justiție Modificare la Codul Penal 2024: Nu se vor mai da pedepse cu suspendare pentru traficul de persoane sau de minori

Modificare la Codul Penal 2024: Nu se vor mai da pedepse cu suspendare pentru traficul de persoane sau de minori

de Mia Lungu    |   

Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul sclaviei, traficului de persoane şi traficului de minori, potrivit unei legi promulgate, miercuri, de președintele Klaus Iohannis.

Legea are ca obiect de reglementare completarea art.91 din Legea nr.286/2009 din Codul Penal, în sensul excluderii posibilităţii dispunerii suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul sclaviei, traficului de persoane și traficului de minori.

Pe lângă măsura amintită, proiectul legislativ stabilește și majorarea limitelor de pedepsă cu închisoarea pentru sclavie, trafic de persoane și de minori ori pornografie infantilă.

Inițiatorii măsurii subliniază că “majoritatea pedepselor cu închisoarea pentru infracţiunile de trafic de persoane și de trafic de minori sunt în partea inferioară a baremului de pedeapsă. Mai mult, pentru că pragul inferior al pedepsei este de trei ani, există cazuri în care judecătorii pot da pedepse cu suspendare, iar această practică se regăsește într-un număr considerabil de cazuri”.

Proiectul a fost inițiat de deputatul Cristian Băcanu și semnat de alți parlamentari PSD și PNL.

Legea a fost adoptată, pe 28 mai 2024, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 255 voturi pentru și o abținere.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile