Antena 3 CNN Coronavirus Moderna anunţă primul vaccin eficient împotriva tulpinilor sud-africană şi braziliană de COVID

Moderna anunţă primul vaccin eficient împotriva tulpinilor sud-africană şi braziliană de COVID

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 17:28 06 Mai 2021 Modificat la 17:38 06 Mai 2021

Rezultatele unui studiu restrâns au arătat că serul împotriva celor două noi variante de COVID este eficient şi va putea fi lansat anul acesta.

Moderna a anunțat rezultatele miercuri, cu precizarea că este vorba despre informații de bază din analiza mostrelor de sânge din recoltate de la persoane care au primit o a treia doză Moderna.

Studiul, bazat pe administrarea de vaccin la persoanele care au primit deja două doze de Moderna

 

Compania americană a testat atât vaccinul standard, cât şi versiunea optimizată a acestuia pe persoane deja imunizate cu două doze.

Douăzeci de adulți au fost recrutați pentru fiecare ramură a studiului, în total fiind vorba despre 40 de subiecți.

După două săptămâni de la administrarea celei de-a treia doze, Moderna a spus că atât serul standard, cât şi versiunea optimizată au dus la creșterea anticorpilor în sânge într-o măsură ce poate neutraliza cele două noi variante SARS-CoV-2.

Vaccinul modificat - numit mRNA-1273.351 şi conceput în mod special pentru a combate variantele apărute în Africa de Sud şi Brazilia, a produs niveluri mai mari de anticorpi neutralizanți decât cea de-a treia doză a vaccinului standard, numită mRNA-1273.

Pfizer şi AstraZeneca lucreză la propriile vaccinuri optimizate împotriva noilor variante de COVID

Compania americană susține că au apărut puține efecte secundare în urma administrării vaccinurilor iar cele raportate au fost ușoare.

Moderna a mai anunțat că realizează un studiu în care oamenii primesc un amestec din booster-ul standard şi vaccinul modificat.

Pfizer, companie al cărei vaccin se bazează pe tehnologia ADN mesager, la fel ca şi cel de la Moderna şi Oxford - AstraZeneca lucrează, şi ele, la vaccinuri optimizate împotriva variantelor africană şi braziliană.

Citește mai multe din Coronavirus
» Citește mai multe din Coronavirus
TOP articole