Antena 3 CNN Actualitate Mobilizare de forțe în Slatina după un apel fals la 112. Un copil de 3 ani le-a spus polițiștilor că tatăl i-a ucis mama

Mobilizare de forțe în Slatina după un apel fals la 112. Un copil de 3 ani le-a spus polițiștilor că tatăl i-a ucis mama

de Bianca Chirilă    |   

O fetiţă de trei ani din Slatina a sunat la 112 şi a anunţat că tatăl său a omorât-o pe mama sa. Poliţiştii s-au dus la adresă şi au constatat că apelul a fost fals. Părinţii fetei au fost amendaţi, transmite IPJ Olt.

„La data de 28 iulie 2024, în jurul orei 13:10, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a primit un apel 112 prin care un copil a comunicat faptul că tatăl său a omorât-o pe mama sa. Imediat au fost demarate activităţi investigativ-operative, în urma cărora s-a stabilit faptul că apelul ar fi fost efectuat din municipiul Slatina. La scurt timp, poliţiştii Poliţiei municipiului Slatina, în urma unor activităţi complexe, au identificat persoana care a efectuat apelul, respectiv o minoră de trei ani, din municipiul Slatina”, a transmis, luni, IPJ Olt.

Sursa citată a precizat că, din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că minora ar fi apelat Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 într-un moment în care aceasta ar fi fost lăsată nesupravegheată de către părinţi, apelul fiind fals.

„Având în vedere activitatile desfăşurate şi resursele utilizate, poliţiştii au sancţionat contravenţional reprezentantul legal cu amendă în valoare de 500 de lei conform Legii nr. 61/1991. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt adresează cetăţenilor rugămintea să efectueze apelul 112 doar când au cu adevărat o urgenţă, când sunt puse în pericol viaţa, proprietatea sau mediul”, au mai transmis poliţiştii.

Subiecte în articol: apel fals poliție copil apel 112
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile