Antena 3 CNN Actualitate Mobilizare de forţe în România, după cutremurele din Turcia. Ce ajutoare vor fi trimise

Mobilizare de forţe în România, după cutremurele din Turcia. Ce ajutoare vor fi trimise

România va acorda sprijin Turciei și Siriei. În Turcia au fost deja trimise 2 echipe de salvare în sprijinul autorităților de acolo, după seismele care au lovit în ultimele zile. Ce resurse vor fi trimise în continuare.

de Claudia Popovici    |   

Noua hotărâre adoptată de executiv la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență prevede ca România să acorde asistență internațională Turciei.

Asistența constă în trimiterea unor produse pentru adăpost, necesară țărilor care se confruntă cu situații de urgență de amploare, așa cum se întâmplă acum și în Turcia, în urma cutremurului major.

Astfel, potrivit documentului, România va trimite în Turcia

  • 2.000 de corturi,
  • 8.000 de paturi,
  • 8.000 de saltele,
  • 8.000 de perne, dar și cearșafuri și prosoape.

Citeşte şi: Mărturia unui salvator român aflat în misiune în Turcia: "Ne înțelegem toţi din priviri. Dăm tot ce putem ca să-i ajutăm"

Hotărârea nouă prevede și ca Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin unitățile subordonate, să se asigure de încărcarea și transportul acestor produse.

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale se va ocupa de transportul personalului specializat din cadrul IGSU, care, odată ajuns în Turcia, se va ocupa de montarea echipamentelor, dar și de instruire a personalului autorităților de protecție civilă din Turcia.

Citeşte şi: Lista centrelor din România unde se strâng ajutoare pentru cei afectați de cutremurele din Turcia. Românii pot dona bunuri de prim-ajutor sau bani

Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog