Antena 3 CNN Actualitate Miza bătăliei electorale. SOV: ”Iohannis își joacă obținerea celui de-al doilea mandat, Dragnea libertatea”

Miza bătăliei electorale. SOV: ”Iohannis își joacă obținerea celui de-al doilea mandat, Dragnea libertatea”

Alessandra Stoicescu a difuzat, vineri după amiază, în emisiunea 100 de minute, de la Antena 3, cea mai recentă declarație făcută de Sorin Ovidiu Vintu cu privire la ”miza bătăliei existente între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea”.

”Asistăm la o bătălie total disproporționată între Iohannis și stafful său, respectiv Dragnea cu stafful lui, miza fiind poziția de premier după alegerile din decembrie. În această bătălie, Iohannis își joacă obținerea celui de-al doilea mandat iar Dragnea - libertatea. Doar un naiv își poate imagina că Dragnea va veni cu o altă propunere de premier în afara lui însuși, și asta din simplul motiv că pe oricine va pune acolo nu-l va putea controla decât în primele șase luni, timp în care condamnarea lui va fi pronunțată și pusă în aplicare. Tot așa cum Ponta a făcut pe dracu-n patru să-l elimine pe A. Năstase de pe scena politică, și eventualul premier pus de Dragnea va contribui la condamnarea și executarea lui politică. De partea cealaltă, Iohannis, care timp de doi ani nu s-a manifestat politic aproape deloc, are nevoie de niște realizări pe care să și le treacă în contul său, și asta nu o poate face decât cu un guvern al său, pentru a mai avea vreo șansă în obținerea celui de-al doilea mandat. Serviciile secrete au jucat un rol extrem de important în alegerile din 2009 și 2014, desemnând practic câștigătorul alegerilor. Cu un mare factor de naivitate, le-am putea considera ca jucând un rol important și în 11 decembrie, încolonate în spatele lui Iohannis. Din experiența mea cred că, la ora la care scriu, mai bine de 30% dintre cadrele superioare au "defectat" deja, trecând în tabăra lui Dragnea, iar restul joacă la două capete”, a scris Sorin Ovidiu Vintu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile