Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Mit sau adevăr - Fructele îngraşă? Sfaturile Oanei Trifu, specialist în schimbarea stilului de viaţă

Mit sau adevăr - Fructele îngraşă? Sfaturile Oanei Trifu, specialist în schimbarea stilului de viaţă

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 13:50 23 Feb 2021 Modificat la 13:50 23 Feb 2021

De exemplu, respectarea unui plan alimentar care nu durează mai mult de o lună nu va aduce niciodată niciun beneficiu organismului.

Prin urmare, începeți cu pași mici, dar siguri. Oana Trifu a pregătit o listă de sfaturi pentru noi.

Cât de des ar trebui să ne cântărim

''Prima propunere pe care o fac este să nu vă cântăriți prea des. În special doamnele au prostul obicei să se cântărească în fiecare dimineață și să se demoralizeze de fiecare dată când cântarul le arată cu 100 de grame în plus sau să se înveselească foarte tare când arată cu 100 de grame în minus.  O schimbare realistă în greutatea corporală poate fi urmărită lunar, deci vă propun să vă cântăriți o singură dată pe lună.  Putem să slăbim undeva cam două kilograme pe lună, jumătate de kilogram pe săptămână. Deci mai mult de atât s-ar putea să ne facă pe termen mediu și lung slăbirea dificilă''

Oana Trifu ne recomandă o farfurie vastă din punct de vedere cromatic

''Adăugând culori în farfuria noastră ne creștem aportul de legume și de fructe atât de importante pentru toate procesele de însănătoșire a corpului nostru. + 02.39 Și odată cu sănătatea s-ar putea să vină și această echilibrare a siluetei pe care noi toate ne-o dorim atât de mult'', a spus Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viaţă.

Cu cât mai multe culori, cu atât mai bine

''Vă propun să tindeți către a adăuga 5-6 culori în fiecare zi în meniul vostru, venite exclusiv din lumea vegetală, din fructe și, în mod particular, din legume pentru că acestea au un număr foarte mic de calorii, dar un volum mare și ne dau sațietate, fără a ne îngrășa''.

Nu evitaţi fructele

''Fructele, pe de altă parte, deși sunt multe zvonuri care ne alertează că ne îngrășăm din fructe, fructele sunt un fel de a îți satisface în mod natural nevoia corpului de dulce, deci este perfect normal să simțim nevoia de dulce. Însă, ne-o satisfacem controlat cu ajutorul fructelor. Consumând fructe vom preveni satisfacerea nevoilor necontrolate de alte dulciuri procesate și pe lângă asta, vin la pachet și cu toate vitaminele, cu toate mineralele și cu toți fitonutrienții, acele componente care dau culoare alimentelor în regnul vegetal și care sunt foarte, foarte bune pentru sănătatea noastră''

Ar trebui să acordăm mai multă atenție cerealelor rafinate din meniul nostru

Din păcate, ne plac foarte mult toate cerealele rafinate. Sunt bune în diverse pâini umflate, albe și apetisante sunt gustoase în patiserie, sunt gustoase în paste și pizza și așa mai departe. Însă, din păcate, de fiecare dată când vorbim de cereale rafinate vorbim de calorii care nu ne oferă beneficii. În momentul în care este rafinată o cereală se înlătură toate straturile cerealei care conțin beneficii pentru corpul nostru și rămâne doar culoare și gustul apetisant. 

Așadar, eliminarea acestora din meniul nostru ar putea fi cea mai bună decizie. 

''Vă propun să migrați încet, încet. Mai întâi poate trei sferturi, după aia jumătate și în cele din urmă cu totul către varianta integrală a cerealelor. Poate că la început guști o porți de orez integral și zici "mie îmi place mai mult orezul alb". Încet, încet începi să îi descoperi toate gusturile fine, toate aromele mult mai intense și mai. îmi plouă în gură când mă gândesc, chiar poți să ajungi să iubești orezul integral și să iubești toate cerealele integral'', a spus Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viaţă'', a spus Oana Trifu Bulzan, lifestyle blogger.

Interviul complet, în imaginile de mai sus.

Citește mai multe din Numai de bine
» Citește mai multe din Numai de bine
TOP articole