Antena 3 CNN Externe Mapamond Misterul „Omului de pe Pinnacle”, găsit înghețat într-o peșteră din Pennsylvania, a fost elucidat după aproape cinci decenii

Misterul „Omului de pe Pinnacle”, găsit înghețat într-o peșteră din Pennsylvania, a fost elucidat după aproape cinci decenii

de Mia Lungu    |   

Un bărbat găsit înghețat într-o peșteră din Pennsylvania în 1977 a fost în sfârșit identificat, un mister care dura de aproape 50 de ani fiind astfel elucidat, transmite CNN.

Biroul legistului din comitatul Berks a identificat rămășițele bărbatului dispărut ca fiind Nicholas Paul Grubb, un tânăr de 27 de ani din Fort Washington, Pennsylvania.

În mod surprinzător, tehnologia avansată nu a jucat niciun rol în identificarea „Pinnacle Man” (n.r. în traducere: omul de pe Pinnacle), o poreclă inspirată de vârful din Munții Apalași din apropierea locului unde a fost găsit Grubb.

În schimb, medicul legist al comitatului Berks, John Fielding, a declarat reporterilor, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, că un detectiv al poliției de stat din Pennsylvania a descoperit veriga lipsă a cazului în mod tradițional, scormonind prin dosare.

Excursioniștii l-au găsit pe „omul de pe Pinnacle”

La 16 ianuarie 1977, excursioniștii au găsit cadavrul înghețat al unui bărbat într-o peșteră chiar sub Pinnacle, în Albany Township, a declarat medicul legist din Berks County la conferința de presă.

În timpul autopsiei, acesta nu a putut fi identificat pe baza aspectului său, a îmbrăcămintei sau a obiectelor personale, potrivit lui George Holmes, medic legist șef adjunct al comitatului Berks. Cauza morții, potrivit lui Holmes, a fost determinată ca fiind o supradoză indusă de droguri. Nu au existat semne de traumă pe corpul lui Grubb care să sugereze o crimă, a declarat biroul medicului legist.

Fișele dentare și amprentele au fost prelevate de pe corpul bărbatului în timpul autopsiei acestuia, potrivit lui Holmes, care a adăugat că amprentele au fost rătăcite.

Cum a fost rezolvat cazul, după aproape 50 de ani

Au trecut mai mult de 42 de ani până când autoritățile au revizuit „cazul rece”, potrivit WFMZ, afiliat CNN, care a raportat că trupul lui Grubb a fost exhumat în 2019 după ce înregistrările dentare l-au legat de două cazuri de persoane dispărute în Florida și Illinois.

Experții criminaliști din comitatul Berks au efectuat o examinare în 2019 și au fost prelevate probe ADN pentru a actualiza dosarul său în Sistemul național al persoanelor dispărute și neidentificate. Dar acestea nu s-au potrivit cu cele două cazuri de persoane dispărute, a declarat biroul medicului legist.

La începutul lunii august a avut loc o descoperire importantă în acest caz nerezolvat. Ian Keck de la Poliția de Stat din Pennsylvania a găsit fișa cu amprentele digitale pierdute de la autopsia lui Grubb din 1977.

Potrivit lui Holmes, Keck a trimis cardul de amprente la Sistemul național al persoanelor dispărute și neidentificate pe 12 august, iar în decurs de o oră un expert în amprente al FBI a comparat amprentele bărbatului de pe Pinnacle cu cele ale lui Grubb.

Unul dintre membrii familiei lui Grubb a fost anunțat de către biroul medicului legist din comitatul Berks, care a confirmat identitatea lui Grubb. Membrul familiei a cerut biroului să plaseze rămășițele sale în parcela familiei.

„Această identificare aduce o rezolvare mult așteptată familiei sale, care a fost notificată și și-a exprimat profunda apreciere pentru eforturile colective care au făcut-o posibilă. Momente ca acestea ne amintesc de importanța muncii noastre de a oferi răspunsuri, de a aduce o concluzie și de a da celor neidentificați un nume și o poveste”, a declarat Fielding.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile