Antena 3 CNN Externe Misterul se amplifică deasupra SUA: armata americană nu exclude originea extraterestră în cazul obiectelor neidentificate doborâte în ultimele zile

Misterul se amplifică deasupra SUA: armata americană nu exclude originea extraterestră în cazul obiectelor neidentificate doborâte în ultimele zile

Adrian Iclozan
2 minute de citit Publicat la 12:55 13 Feb 2023 Modificat la 13:17 13 Feb 2023

Mai mult, potrivit militarilor SUA, nu este clar cum au reușit aceste aparate să rămână în aer înainte de a fi doborâte.

În cel mai recent astfel de incident, președintele american Joe Biden a ordonat ca un obiect necunoscut să fie doborât duminică.

Este al patrulea astfel de eveniment consemnat până în prezent pe parcursul acestei luni.

Obiectul a fost depistat deplasându-se la o altitudine de 6.100 metri iar responsabilii americani spun că ar fi putut interfera cu traficul aerian comercial.

Citește și: Mărturii uluitoare despre întâlniri cu OZN-uri, ale piloților americani: "Arăta ca un obiect masiv, în formă de cruce, cât un avion"

"Octogonul cu cabluri", doborât cu o rachetă deasupra statului Michigan

Un comandant militar a declarat că ar putea fi un "balon de tip gazos" sau dotat cu un "altfel de sistem de propulsie" și nu a exclus posibilitatea originii extraterestre.

Ultimele informații provenind de la oficiali din domeniu Apărării SUA arată că este vorba o "structură octogonală" fără pilot, de care erau, aparetnt, atașate cabluri sau antene.

Obiectul a fost doborât deasupra lacului Huron din statul Michigan, în apropiere de granița cu Canada. Operațiunea a fost efectuată de un avion F-16 care a lansat o rachetă asupra obiectului, duminică, la ora locală 14:42 (ora 21:42 în România).

"Nu le voi cataloga drept baloane. Le numim obiecte cu un motiv. .Sunt obiecte foarte, foarte mici. care produc o amprentă radar transversală foarte, foarte mică. Voi lăsa comunitatea de informații și comunitatea de contrainformații să elucideze acest lucru (natura obiectelor doborâte, n.r.). Nu am exclus nimic în acest moment", a declarat generalul Glen VanHerc, șeful NORAD (Comandamentul Apărării Aerospațiale din America de Nord) atunci când a fost întrebat dacă este posibil ca obiectele să fie de origine extraterestră

Seria incidentelor,  "inaugurată" de balonul chinezesc doborât la începutul lunii

Incidentele din ultimele zile continuă seria "deschisă" de un balon chinezesc, pe care oficialii americani l-au catalogat drept aparat de spionaj, în timp ce Beijingul susține că e vorba de un dispozitiv meteorologic care a deviat de la curs.

Acesta a fost doborât în largul coastelor Carolinei de Sud pe 4 februarie, după ce a plutit timp de câteva zile deasupra SUA.
Potrivit oficialilor americani, balonul, la care ar fi fost atașată aparatură electronică, fusese folosit de China pentru a monitoriza locații sensibile de pe continentul nord-american.

Doborârea sa a amplificat tensiunile dintre Washington și Beijing.

După acest prim incident, avioanele de luptă americane au doborât alte trei obiecte la mare altitudine în tot atâtea zile.

"Aceste obiecte nu semănau prea mult cu balonul (doborât în data de 4 februarie). Erau mult mai mici decât acesta și nu le vom cataloga definitiv până când nu vom recupera resturile", a declarat un purtător de cuvânt pentru Securitate Națională al Casei Albe.

Cronologia obiectelor zburătoare suspecte doborâte deasupra SUA și Canadei

4 februarie: Armata americană doboară un balon suspect de mari dimensiuni în largul coastelor statului Carolina de Sud. Obiectul plutea în derivă de mai multe zile deasupra SUA, iar oficialii de la Pentagon au spus că provenea din China și că monitorizase în prealabil locații sensibile de pe continentul nord-american.

10 februarie: SUA doboară un alt obiect în nordul statului Alaska. Potrivit declarațiilor oficiale ale americanilor, acesta nu avea niciun sistem de propulsie sau de control.

11 februarie: Un avion de vânătoare american doboară un "obiect aerian la mare altitudine" deasupra teritoriului canadian Yukon, la aproximativ 160 km de granița cu SUA. Acesta a fost descris ca fiind cilindric și mai mic decât primul balon doborât.

12 februarie: Avioanele de vânătoare americane doboară un al patrulea obiect la mare altitudine, în apropierea lacului Huron.

Foto: avioane de vânătoare americane

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole