Antena 3 CNN Politică Mișcarea de ultimă oră făcută de Klaus Iohannis împotriva coaliției PSD-ALDE

Mișcarea de ultimă oră făcută de Klaus Iohannis împotriva coaliției PSD-ALDE

Președintele Klaus Iohannis a sesizat CCR în legătura cu legea privind desecretizarea protocoalelor cu SRI inițiată de cei doi președinți ai P-arlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, împreună cu deputatul PSD Mircea Drăghici, apreciind că aceasta contravine normelor și principiilor constituționale atât prin modul în care a fost adoptată, cât și prin conținutul normativ.

Un articol important vizat de președintele statului este articolul 4 conform căruia „persoanele care se consideră vătămate într-un drept ori într-un interes legitim de efectele produse de documentele prevăzute la art. 1 au posibilitatea, în termen de trei ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, să se adreseze instanțelor competente pentru constatarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale și repararea prejudiciului suferit".

În opinia președintelui Iohannis, prin amendamentele aduse, Senatul a extins termenul prin care persoanele se pot adresa unei instanțe prentru constatarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale și repararea prejudiciului suferit de la 6 luni la 3 ani, aspect neavut în vedere de inițiatori.

Nu este singurul articol din lege criticat de șeful statului.

Continuarea, în materialul video prezentat, vineri, de Radu Tudor, la "Punctul de întâlnire".

Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?