Antena 3 CNN Conținut plătit Mișcare pentru întreaga familie: Secretul unei veri de neuitat

Mișcare pentru întreaga familie: Secretul unei veri de neuitat

Familia este de neprețuit, dar cum ar fi dacă am folosi și activitatea fizică ca un mijloc de a ne apropia și mai mult de cei dragi? În articolul de mai jos, vom încerca să vedem de ce este important să transformăm activitatea fizică într-o experiență distractivă pentru întreaga familie.

De ce sportul în familie este benefic?

Întărirea legăturilor: Activitățile fizice comune creează amintiri de neuitat și consolidează relațiile familiale.

Mai multă sănătate: Sportul în familie încurajează un stil de viață sănătos și ajută la prevenirea obezității și a bolilor cronice.

Dezvoltarea abilităților sociale pentru cei mici: Copiii învață să colaboreze, să respecte regulile și să lucreze în echipă.

Stimă de sine crescută: Succesele obținute împreună cresc încrederea în sine a fiecărui membru al familiei.

Mai puțin stres: Activitățile fizice în aer liber sunt o modalitate excelentă de a reduce stresul și anxietatea.

Tu ce activități preferate ai alături de familie? Știai că la World Class, cea mai extinsă rețea de cluburi de fitness și piscine din țară, te poți abona alături de cei dragi la clasele de Cycling, cursuri de înot, Yoga, Stretching sau Pilates?

Pentru a motiva întreaga familie să facă mișcare ar fi bine să urmăm câteva reguli simple.

Alege activități care plac tuturor: Să ne consultăm cu fiecare membru al familiei și să alegem activități care să îi intereseze.

Să stabilim obiective realiste: Împarte activitățile în etape mai mici și sărbătoriți fiecare mic succes.

Fă din mișcare o rutină: Încearcă să faci mișcare în familie cel puțin de câteva ori pe săptămână.

Fii creativ: Găsește modalități distractive de a face exerciții fizice, cum ar fi organizarea de competiții sau jocuri.

Studii și data statistice

Pentru a veni în sprijinul celor de mai sus, vom cita câteva studii de specialitate, care sperăm să te convingă și mai mult de importanța sportului în viața ta și a familiei. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard, copiii care fac mișcare împreună cu părinții lor au un indice de masă corporală mai scăzut și sunt mai puțin predispuși la obezitate. În același timp, un studiu publicat în JAMA Pediatrics a arătat că copiii care fac sport în echipă au o stimă de sine mai mare și sunt mai puțin predispuși la depresie.

Mișcarea în familie este o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate împreună, de a crea amintiri de neuitat și de a ne îmbunătăți sănătatea. Acum te poți abona alături de ai tăi la World Class, cea mai mare rețea de cluburi de fitness și piscine din România, unde vei găsi cele mai antrenante clase pentru adulți și copii, zeci de clase de group fitness, antrenori personali și cursuri de karate, înot sau judo. Află mai multe pe site-ul www.worldclass.ro 

Fiecare pas contează! 

Subiecte în articol: advertorial World Class
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile