Antena 3 CNN Actualitate Primarul ales al Devei, prins băut la volan și condamnat la închisoare cu executare. Prima lui reacție: Nu eu am condus

Primarul ales al Devei, prins băut la volan și condamnat la închisoare cu executare. Prima lui reacție: Nu eu am condus

de S.T.    |   

Mircia Muntean, primarul ales al municipiului Deva la alegerile din 5 iunie, a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

Sentința nu este însă definitivă, acesta putând face apel la aceeași instanță.

„Aștept să facem recurs și să-mi fie acceptați toți martorii prin care să arăt că nici vorbă să fiu la volan. Am fost în campanie electorală cu premierul de atunci Victor Ponta, o zi întreagă de la 9 la 15.00(...). Nu eu am condus”, a spus primarul.

„Mandatul e la mine la mână, l-am luat deja(...) Respectăm deciziile instanței și ne luptăm să se afle adevărul”, a mai spus el.

Instanța a mai decis ca, la rămânerea definitivă a pedepsei, Mircia Muntean, care a fost ales la votul de duminică primar al municipiului Deva din partea PSRO, să nu mai aibă dreptul de a fi ales în funcții publice sau autorități publice. De asemenea, el nu va mai putea ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Deoarece Mircia Muntean a mai fost condamnat în 2013 într-un alt dosar la 4 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, instanța a revocat suspendarea executării și a contopit cele două pedepse, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă principală de 6 ani închisoare.

 

Subiecte în articol: inchisoare inchisoare cu executare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion