Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Lucescu dezvăluie secretele din spatele victoriilor cu Suedia care au calificat România la Euro 1984: „Am locuit o săptămână în subsolul ambasadei. M-am deghizat ca să-i pot spiona”

Mircea Lucescu dezvăluie secretele din spatele victoriilor cu Suedia care au calificat România la Euro 1984: „Am locuit o săptămână în subsolul ambasadei. M-am deghizat ca să-i pot spiona”

Mircea Lucescu povestește cum a învins de două ori Suedia pe banca României în campania Euro '84, 2-0 la București și 1-0 la Stockholm. Tehnicianul dezvăluie secretele succesului repurtat și cu Turcia la Stockholm în Liga Națiunilor, scor 3-2.

”Sunt amintiri plăcute din mai multe motive. Întâi, fiindcă e vorba despre niște preliminarii încheiate cu succes într-o grupă infernală, care conținea inclusiv Italia, campioana mondială en-titre. Iar Suedia, căreia noi i-am administrat atunci singurele înfrângeri din campanie, a bătut la rândul ei Italia de două ori! Am fost să-i văd la un amical cu Norvegia, la Oslo, unde am locuit în subsolul ambasadei și a trebuit să stau o săptămână, fiindcă așa erau conexiunile aeriene directe către țară. Nu știam nimic despre ei și m-am deghizat la un antrenament al lor ca să-i pot spiona. M-am îmbrăcat și aranjat de așa natură încât să nu fiu recunoscut. Aveau trupă excelentă și atunci, cu Corneliusson, Hysen, Stromberg, Ravelli”a povestit Mircea Lucescu pentru gsp.ro.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile