Antena 3 CNN Externe Mircea Geoană: ”Situația este extrem de gravă! Federația Rusă atacă pe toate fronturile!”

Mircea Geoană: ”Situația este extrem de gravă! Federația Rusă atacă pe toate fronturile!”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, joi dimineața, că situația este extrem de gravă în Ucraina și că Rusia atacă pe toate fronturile.

de Laura Dinu    |   

”Tocmai am vorbit cu premierul Ucrainei, Denys Sjmyhal, în urma atacului nechibzuit și neprovocat al Federației Ruse.

Situația este extrem de gravă, Federația Rusă atacă pe toate fronturile și pune în pericol viața a milioane de civili.

Cerem Rusiei să oprească imediat activitățile militare și să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, scrie Mircea Geoană pe Facebook. 

Rusia a început atacul Ucrainei cu avioane și tancuri | Explozii în mai multe zone, inclusiv Kiev

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat, într-un discurs joi dimineaţă, că trupele sale vor acţiona în regiunea separatistă din Ucraina pe care a declarat-o independentă săptămâna aceasta. Explozii au fost auzite la Kiev, Odessa, Harkov, dar şi în alte oraşe.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut „demilitarizarea” Ucrainei în declarații televizate joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), la scurt timp după ce a anunțat o operațiune militară în regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

„Circumstanțele ne cer să luăm măsuri decisive și imediate”, a spus Putin, potrivit unei transcriere a RIA-Novosti. „Republicile Populare Donbas s-au adresat Rusiei cu o cerere de ajutor. În acest sens, în conformitate cu articolul 51, partea a 7-a din Carta ONU, cu sancțiunea Consiliului Federației și în temeiul tratatelor de prietenie ratificate de Federația Federală. Adunarea și asistența reciprocă cu DPR și LPR, am decis să conduc o operațiune militară specială”.

Remarcile lui Putin au venit pe măsură ce au crescut îngrijorările cu privire la o iminentă invazie rusă la scară largă. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un discurs emoționant joi dimineața că conducerea rusă a aprobat acțiunea militară în Ucraina și a promis că țara se va apăra.

Subiecte în articol: Mircea Geoană Război Ucraina Rusia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion