Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană pleacă din funcţia de la NATO la începutul săptămânii viitoare

Mircea Geoană pleacă din funcţia de la NATO la începutul săptămânii viitoare

de Adriana Duţulescu    |   

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va pleca din funcţie la începutul săptămânii viitoare, pentru a se înscrie oficial în campania pentru alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie. Surse de la Bruxelles au confirmat plecarea pentru Antena3.ro.

Si ediția de luni a Politico a citat doi oficiali NATO care susțin că Mircea Geoană se pregătește de plecare din biroul de la Bruxelles. 

Începând cu 10 septembrie candidaţii pot începe strângerea semnăturilor de susţinere pentru dosarul de candidat şi Mircea Geoană nu putea face acest lucru atâta vreme cât ocupa funcţia de la Bruxelles. 

Mircea Geoană a fost numit în 17 octombrie 2019 în postul de secretar general adjunct al NATO. Geoană a devenit, astfel, românul aflat în cea mai înaltă poziție în ierarhia Alianței Nord-Atlantice și prima persoană din Europa Centrală și de Est care a ocupat această poziție. 
La fel ca şi mandatul secretarului general, Jens Stoltenberg, şi mandatul său a fost prelungit după izbucnirea războiului din Ucraina, pentru a se păstra stabilitatea la vârful Alianţei.

Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile