Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Mircea Badea, despre discursul lui Vladimir Putin: "Nu exclud deloc componenta nucleară a războiului"

Mircea Badea, despre discursul lui Vladimir Putin: "Nu exclud deloc componenta nucleară a războiului"

Mircea Badea a comentat discursul lui Vladimir Putin care, astăzi, a vorbit despre ofensiva rusă în Ucraina, dar şi despre situaţia economică a țării sale. Iată concluziile.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Vladimir Putin a susţinut astăzi cel mai important discurs de la atacul pe care l-a dezlanțuit asupra Ucrainei, în urmă cu aproape un an.

Vladimir Putin a vorbit în acest discurs despre situaţia actuală din Rusia, şi anume despre ofensiva rusă în Ucraina, dar şi despre situaţia economică a țării sale. 

De asemenea, el a prezentat analiza sa asupra situației internaționale și a expus viziunea sa asupra dezvoltării Rusiei după ce Occidentul i-a impus sancțiuni radicale.

Întrebat despre acest discurs, Mircea Badea a spus: 

"Cred că am anticipat relativ corect, ieri, ce a spus Putin astăzi, deci n-a fost o surpriză ce am auzit.

Bun, sunt 2 lumi absolut diferite lumea occidentală și lumea non-occidentală. Fiecare dintre cei 2 președinți s-a adresat lumii din care face parte. Discursul lui Putin este clar pentru lumea non-occidentală, în primul rând pentru ruși, dar și pentru lumea extinsă non-occidentală, la fel cum discursul președintelui Biden este pentru occidentali.

Citeşte şi: 6 civili au fost uciși, iar alți 12 au fost răniți la Herson, în timpul discursului lui Vladimir Putin 

Dar eu am înțeles lucrurile un pic diferit față de ce s-a discutat în platou. Eu nu văd începutul unui război rece, văd că suntem într-un război care devine din ce în ce mai cald și am puncte de vedere diferite. Eu nu cred că mai există o minimă șansă de negociere în acest moment.

Cred că odată cu aceste discursuri de astăzi vremea discursurilor s-a terminat. Nu cred că vom mai avea semnale. S-a dat un semnal, s-a lansat o discurs. Nu, cred că vremea discursurilor astăzi s-a încheiat și ceea ce urmează este doar război care poate îmbrăca absolut orice fel de formă, inclusiv nuclear. Eu nu exclud în acest moment deloc componenta nucleară a războiului. Deci cred că va fi un război din ce în ce mai brutal, mai teribil.

Cred că vremea războiului hibrid, a lui soft-power și alte concepte oarecum progresiste s-a terminat și acum este vremea forței brute teribile cu tot ce se mai poate avea la îndemână", a spus Mircea Badea în emisiunea În faţa Naţiunii de la Antena 3 CNN. 

Citeşte şi: Sedință de urgență la MApN, după discursul lui Vladimir Putin | Ce decizii au fost luate

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben