Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Mircea Badea: „Nu m-am întâlnit cu ursul, dar l-am auzit. Era într-o iarnă”

Mircea Badea: „Nu m-am întâlnit cu ursul, dar l-am auzit. Era într-o iarnă”

de Mia Lungu    |   

Realizatorul Antena 3 CNN, Mircea Badea, a vorbit despre situația urșilor bruni din România, după ce o tânără de 19 a fost atacată și ucisă de un urs, marți, pe un traseu frecventat de turiști din Bucegi.

”Eu sunt sigur că, în pădure fiind, te gândești. Am făcut și eu traseul ăla și am făcut tot felul de trasee. Nu m-am întâlnit cu ursul. L-am auzit la un moment dat că făcea zgomote specifice de urs, dar nu l-am văzut. Era într-o iarnă când el, ciudat, nu hiberna, cred că de la încălzirea globală.

Sigur că în pădure te poți gândi că poate să apară și un urs. Eu zic să luăm lumină de la Europa pentru că Europa n-are astfel de probleme pentru că nici nu mai are urși. Adică nu mai sunt urși, nu mai sunt probleme. 

Când a fost totuși problema cu un lup, pentru că în Europa nu mai sunt urși, nu mai sunt nici lupi, în afară de unu. Că în Germania nu era niciun lup, dar cred că unul, probabil un refugiat, a trecut ilegal și neprovocat, probabil, granița în Germania și a omorât poneiul doamnei Von der Leyen. Și atunci s-a dat derogare de la lege. Au zis să împușcăm totuși lupul și nu ne-a mai comunicat nimeni ce s-a întâmplat cu lupul. L-au găsit, l-au anihilat?”, a spus Mircea Badea, la Antena 3 CNN.

Subiecte în articol: Mircea Badea urs urșii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?