Antena 3 CNN Life Știinţă Miorița, asteroidul cu nume românesc, se apropie de Pământ. Ce șanse sunt să lovească Terra: „E cam zburdalnic”

Miorița, asteroidul cu nume românesc, se apropie de Pământ. Ce șanse sunt să lovească Terra: „E cam zburdalnic”

de Bianca Chirilă    |   

Un nou asteroid descoperit de astronomi, care a fost botezat „Miorița”, se apropie de Pământ, potrivit astronomului Adrian Șonka.

Asteroidul a fost descoperit în 2014 de programul EURONEAR și a primit un nume românesc: Miorița.

„Descoperitorii, membri ai programului de observații EURONEAR, au pus și alte nume pe cer, de obicei nume de astronomi vii sau morți, dar data aceasta au ales numele baladei care pică la cam toate examenele de limba română: Miorița”, a glumit astronomul.

Potrivit acestuia, asteroidul (622577) Miorița este un asteroid geointersector, adică are o orbită care se apropie de cea a planetei noastre, fiind primul asteroid geointersector care primește nume românesc.

„Miorița se apropie și de Venus, chiar mai mult decât de Pământ, iar uneori și de Marte. Este cam zburdalnic”, a mai scris Șonka pe Facebook.

Totuși, sunt șanse mici ca acesta să lovească Terra.

„Sunt șanse mici, dar putem spera, ca de la NASA în viitor să se anunțe că urmează o ciocnire între Miorița și planeta noastră”, a mai scris astronomul.

Subiecte în articol: asteroid Terra Adrian Sonka astronomi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile