Este ultimul popas înainte de înmormântarea de mâine, de la Casa memorială din localitatea Slătioara.
Luni dimineață, bucureștenii i-au spus adio omului de litere în Sala de Marmură a Teatrului Național, instituție pe care a și condus-o la începutul anilor 2000.
Între cei care au venit pentru un ultim rămas bun s-au numărat oameni de cultură sau admiratori anonimi ai operei sale.
"A fost un mare iubitor de teatru care avea 'nas' de trupe care să facă spectacole și să ridice săli în picioare", a spus actrița Monica Davidescu.
"Marile personalități n-au nevoie să fie cunoscute personal. E de ajuns să-i fi citit cărțile și să-i fi 'văzut', impropriu spus, activitatea. A fost un mare spirit", l-a omagiat, la rândul său, actorul Dan Puric pe scriitorul trecut în neființă.
În GALERIA FOTO următoare, imagini din Sala de Marmură a Teatrului Național din București, unde publicul și-a putut lua un adio de la scriitorul decedat:
[GAL layout="5"]Dinu Săraru a fost unul dintre cei mai de seamă scriitori români contemporani.
Fiica lui Dinu Săraru: "În ultimele clipe, mi-a spus că avea mintea foarte limpede"
A fost publicist, conducător de instituții teatrale și membru fondator al Academiei Oamenilor de Știință din România.
În plus, a înființat fundația "Niște țărani", organizație care încearcă să păstreze intactă identitatea țăranului român.
Dinu Săraru s-a stins din viață pe 2 martie anul curent, la vârsta de 92 de ani, și a avut o luciditate extraordinară până în ultimele sale clipe, după cum mărturisește fiica sa, Ruxandra Săraru.
"Ultima discuție a fost chiar în după-amiaza în care a trecut dincolo, într-o lume mai bună, și mi-a spus: 'Nu mai văd, nu mă mai țin picioarele, dar mintea mi-e foarte limpede. Nu știu ce sa mai fac cu inima asta, să nu mai bată'", a spus fiica scriitorului, citată de Antena 3 CNN.
Dinu Săraru și-a pus amprenta asupra destinului profesional al mai multor generații de artiști și oameni de litere, iar contribuțiile sale în domeniul cultural au fost recunoscute și onorate cu numeroase distincții.