Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii, reacţie după ipoteza că virusul COVID-19 a scăpat din laborator: "Trebuie o decizie la nivelul Guvernului"

Ministrul Sănătăţii, reacţie după ipoteza că virusul COVID-19 a scăpat din laborator: "Trebuie o decizie la nivelul Guvernului"

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila a oferit o primă reacţie după ce șeful FBI, Christopher Wray, a declarat public că cel mai probabil virusul COVID-19 a apărut într-un-incident de laborator în China.

de Claudia Popovici    |   

FBI a apreciat de ceva timp că originea pandemiei este cel mai probabil un incident de laborator", a declarat Wray.

Comentariile lui Wray vin la o zi după ce ambasadorul SUA în China a cerut ca țara să fie "mai cinstită" cu privire la originile COVID.

Unele studii sugerează că virusul a făcut saltul de la animale la oameni în Wuhan, China, posibil la piața de fructe de mare și animale sălbatice din oraș.

Întrebat despre aceste declarații, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus: 

"Să verific ce anume, să verific dacă virusul din China este în laborator sau din altă parte. Nu pot să fac acest lucru. 

Asta trebuie să fie o decizie care trebuie luată la nivelul Guvernului și dacă există constatări referitoare la lipsa de intervenție sau o intervenție excesivă în acea perioadă.

Eu nu am în program așa ceva, dar sigur că dacă sunt elemente care pot să fie puse în discuție, există instituții ale statului care pot să genereze astfel de proceduri, dar nu este rolul Ministerului Sănătății se ocupe cu așa ceva", a spus ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila. 

Subiecte în articol: Alexandru Rafila
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile