Antena 3 CNN Life Sănătate Ministrul Sănătății ia la întrebări Colegiul Medicilor în scandalul doctorului Burnei

Ministrul Sănătății ia la întrebări Colegiul Medicilor în scandalul doctorului Burnei

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 13:26 10 Dec 2016 Modificat la 13:26 10 Dec 2016

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus sâmbătă că a trimis în urmă cu o zi o adresă la Colegiul Medicilor din România, în legătură cu cazul doctorului Burnei, pentru a afla dacă au existat plângeri în scandalul care îl are în centru pe medicul acuzat că ar fi realizat experimente cu substanțe neomologate pe mai mulți copii, pe unii lăsându-i cu probleme de sănătate.

”Din discuția telefonică pe care am avut-o azi dimineață cu dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor - instituția care oficial este cea îndreptățită să evalueze (și prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu”, a scris ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

”Avem așadar două posibilități: fie domnul Prof. Dr. Burnei are doar o problemă de corupție (pe care, desigur, trebuie să o lămurească). Fie avem o problemă gravă de sistem, de funcționare și de ÎNCREDERE ÎN CÂTEVA INSTITUȚII CHEIE”, a adăugat șeful de la Sănătate.

Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat că ar fi făcut experimente pe copii, a fost ridicat de poliţişti sâmbătă dimineață

Scandalul a apărut în urma unui articol, în care doctorul este acuzat de părinţii unei fete de 19 ani că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci când era doar o fetiță.

Ce spune Gheorghe Burnei despre experimentul care a schilodit pe viaţă o fată

 

Iată postarea integrală a lui Vlad Voiculescu:

”“De frica oamenilor de a vorbi, de asta mi-e groază, uite câți și câtă vreme au tăcut”, îmi scrie cineva în această dimineață pe facebook.

„Nu te băga, că nu te pricepi la medicină. Cine ești tu să-ți dai cu părerea dacă un medic a operat bine sau nu? Asta am tot auzit în ultimul an, inclusiv de la colegi jurnaliști", ne spune Luiza Vasiliu, autoarea investigației de mai jos.

Colegii și prietenii Luizei Vasiliu au dreptate. Munca unui medic poate fi și uneori trebuie să fie evaluată de alți medici. Am transmis ieri o adresă către Președintele Colegiului Medicilor din România pentru a înțelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei și cum au fost ele soluționate. Din discuția telefonică pe care am avut-o azi dimineață cu dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor - instituția care oficial este cea îndreptățită să evalueze (și prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii.

Avem așadar două posibilități: fie domnul Prof. Dr. Burnei are doar o problemă de corupție (pe care, desigur, trebuie să o lămurească). Fie avem o problemă gravă de sistem, de funcționare și de ÎNCREDERE ÎN CÂTEVA INSTITUȚII CHEIE.

În completare, un citat din articolul de ieri: "Medicii au vorbit doar sub protecția anonimatului pentru că îi paralizează frica de Burnei. Gheorghe Burnei e unul dintre Profesorii care controlează sistemul medical din România. Din cauza asta, pe el nu-l mai controlează nimeni."”, a scris ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole