Antena 3 CNN Externe Ministrul rus al Apărării spune că războiul din Ucraina e, de fapt, o confruntare între Rusia și Occident: „E rezultatul dorinței SUA”

Ministrul rus al Apărării spune că războiul din Ucraina e, de fapt, o confruntare între Rusia și Occident: „E rezultatul dorinței SUA”

de Bianca Chirilă    |   

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, a insistat luni că războiul pe care Rusia îl poartă în Ucraina nu este cu această ţară, ci cu „Occidentul colectiv”, condus de SUA şi aliaţii săi, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Belousov s-a exprimat în aceşti termeni la deschiderea forumului „Armata-2024” (Armiya-2024), desfăşurat la Moscova.

„Vă urez bun venit la inaugurarea Forumului Internaţional Tehnico-Militar Armata-2024. Aşa cum ştiţi, evenimentul de astăzi se desfăşoară în timpul operaţiunii militare speciale (campania militară rusă în Ucraina n.red), care este de fapt o confruntare armată între Rusia şi Occidentul colectiv”, a spus ministrul rus.

Potrivit lui Belousov, această situaţie este rezultatul „dorinţei Statelor Unite şi a aliaţilor acestora de a-şi menţine dominaţia şi de a împiedica realizarea unei noi ordini mondiale multipolare şi echitabile”.

„Prin urmare, această confruntare afectează interesele fiecărei ţări”, a subliniat el.

Ministrul rus a dat asigurări că Rusia va continua să îşi modernizeze armele şi să-şi antreneze militarii pentru a avea un avantaj în faţa inamicilor, iar activitatea acestui forum de apărare se va desfăşura în jurul „acestei idei cheie”.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a transmis la rândul său un mesaj participanţilor la eveniment, manifestându-şi speranţa că acest forum va conduce la semnarea a numeroase contracte şi va face ca „interacţiunea ţărilor noastre apropiate şi prietene în domeniul securităţii şi protejării intereselor naţionale să fie şi mai eficientă”.

La forumul Armata-2024, care se desfăşoară anual, participă anul acesta reprezentanţi ai aproximativ 1.500 de companii din complexul militar-industrial rus, dar are o durată de numai trei zile. În cadrul evenimentului, peste 28.000 de unităţi de echipamente militare şi cu dublă utilizare sunt expuse pe o suprafaţă de 160.000 de metri pătraţi.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile