Antena 3 CNN Politică Ministrul PSD Radu Oprea le atrage atenția colegilor liberali că "adio, dar rămân cu tine" va avea efecte: Mereu există reacție

Ministrul PSD Radu Oprea le atrage atenția colegilor liberali că "adio, dar rămân cu tine" va avea efecte: Mereu există reacție

de Georgiana Marina    |   

Ministrul social-democrat al Economiei Radu Oprea a atras atenția marți la Antena 3 CNN colegilor liberali că declarațiile privind plecarea de la guvernare nu fac bine economiei, iar piațele reacționează. Referindu-se la discuțiile care au loc la Bruxelles privind un plan de reducere a deficitului pe 7 ani, el a afirmat că speră că Marcel Boloș va fi convingător că taxele nu trebuie să crească în România. 

"Am avut foarte multe discuții cu mediul de afaceri, în special în prezența premierului Marcel Ciolacu, care le-a dat asigurări că nu vor crește taxele anul viitor, că în programul PSD nu există o astfel de măsură. Ne uităm cu oarecare îngrijorare la ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, la faptul că Germania a anunțat o nouă scădere, ce-i drept mică, dar o scădere a produsului intern brut. Suntem conectați cu industria germană și de aceea noi venim cu măsuri de sprijin pentru industriile cum sunt cea de construcții, cum este cea de produse agroalimentare, care pot să producă, astfel încât să susținem creșterea economică a României", a declarat Radu Oprea.

El a spus că sunt discuții avansate pentru un plan de reducere a deficitului pe 7 ani, cu argumente foarte clare referitoare la vârful de investiții pe care îl avem în 2025-2026.

"Este un lucru bun pentru economie și lucrul acesta îl explicăm la Comisia Europeană. Sper ca ministrul finanțelor, Marcel Boloș, să reușească să fie convingător în această chestiune, explicând că sub nicio formă taxele nu trebuie să crească ]n România", a spus ministrul Economiei.

El a criticat atitudinea din ultima perioadă a liberalilor: "Lucrul acesta pe care îl fac astăzi cei de la PNL adio, dar rămân cu tine, guvernăm, dar nu mai guvernăm, ne-am supărat, am plecat, dar, m-am răzgândit, am rămas nu face bine economiei românești. 

Piețele în general, mai ales piețele de capital, sunt foarte sensibile la astfel de lucruri și întotdeauna există reacție. Bursele întotdeauna sunt foarte sensibile la declarații, se uită. Întotdeauna am avut un avantaj major în economia românească, chiar și în comparație cu celelalte state. Dacă vreți, cu Bulgaria, unde au fost schimbări foarte rapide. Am avut și avem această stabilitate și-mi este foarte greu să explic de ce această chestiune. Sigur, este într-un context de campanie electorală, dar guvernarea presupune responsabilitate și nu poți să te joci cu cuvintele, cu vorbele care produc efecte în economie și care îi afectează pe toți cetățenii României".  

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile