Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului: "Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-și onoreze obligațiile față de călători și cele față de bugetul de stat"

Ministrul Mediului: "Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-și onoreze obligațiile față de călători și cele față de bugetul de stat"

Ministrul Mediului, Tánczos Barna a avut o reacție imediată după ce compania aeriană Blue Air a decis marți să sisteze toate zborurile din România până luni,12.09.2022, din cauza unei popriri pe conturi din partea Ministerului Mediului. "Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată", a afirmat acesta.

de Ioana Mircea    |   

La scurt timp după ce Blue Air a anunțat marți că va sista toate zborurile din România până luni,12.09.2022. pe motiv că ministerul Mediului a pus poprire pe conturile firmei, Tánczos Barna, ministrul Mediului a realizat o declarație publică în care a cerut companiei să reia zborurile imediat.

Totodată acesta a încurajat compania să se adreseze Administrației Fondului pentru Mediu astfel încât să poată obține o reeșalonare a datoriilor.

"Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în nici un fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie.

Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-și onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferent.

Are obligația de a plăti această datorie la bugetul AFM datorită faptului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efecte, obligația companiei, obligația respectată de celelalte companii aeriene. S-a ajuns la această situație din cauza faptului că Blue Air nu a respectat legea", a afirmat Tánczos Barna.

Subiecte în articol: Blue Air ministrul Mediului Tanczos Barna
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile