Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului anunță că riscul de inundații ar putea crește și în Iași, Neamț și Suceava: „Ne face să fim în alertă”

Ministrul Mediului anunță că riscul de inundații ar putea crește și în Iași, Neamț și Suceava: „Ne face să fim în alertă”

de Roxana Mihăiescu    |   

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a declarat, în direct la Antena 3CNN, că monitorizează cu atenţie ce se întâmplă şi în zona de nord, pentru că, cel mai probabil, precipitaţiile vor urca spre judeţele Iaşi, Neamț și Suceava.

„Aşteptăm informaţiile orei 18.00, dar din ceea ce ştim până acum, aşteptăm la noapte, începând cu ora 24.00, aici, în judeţul Vaslui, precipitaţii de 40 de litri pe mp sau în jurul acestei cifre.

Asta, la primă vedere, ar putea să nu însemne mult, însă având în vedere că solul e îmbibat deja şi că nu există o scurgere a acestor precipiutaţii, aşa cum s-ar fi întâmplat în urmă cu o săptămână, ne face să fim în alertă. Din acest motiv m-am mutat din judeţul Galaţi în judeţul Vaslui”, a spus ministrul Mediului, în direct la Antena 3 CNN.

Ministrul Mediului a mai precizat că monitorizează cu atenţie ce se întâmplă şi mai spre nord, pentru că aceste precipitaţii vor urca cel mai probabil în judeţul Suceava și în Neamț. 

„E posibil să avem zone afectate şi în Suceava şi Neamţ”, a arătat el, adăugând că „Galaţiul, slavă Domnului, e în afara oricărui pericol”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile