Antena 3 CNN Economic Ministrul Mediului a semnat contractele de administrare pentru parcurile naționale și naturale din România

Ministrul Mediului a semnat contractele de administrare pentru parcurile naționale și naturale din România

de Roxana Mihăiescu    |   

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a semnat joi contractele de administrare pentru parcurile naţionale şi naturale din România, valabile pentru următorii zece ani, un pas esenţial în gestionarea eficientă a ariilor protejate.

„Astăzi am semnat contractele de administrare pentru parcurile naționale și naturale din România, valabile pentru următorii 10 ani“, a transmis joi ministrul Mediului, Mircea Fechet.  

Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA va continua să gestioneze aceste arii protejate, în strânsă colaborare cu autoritățile locale și naționale, așa cum precizează ministrul.

„Semnarea acestor contracte reprezintă un pas esențial în gestionarea eficientă a ariilor protejate. Însă, cheia succesului nu stă doar în documente, ci în munca zilnică a celor care sunt în prima linie: rangerii, biologii, specialiștii care cunosc terenul și ecosistemele mai bine decât oricine“, consideră Fechet, care își reafirmă angajamentul ca în cadrul ministerului pe care îl conduce să susțină această muncă prin resurse adecvate și o colaborare constantă. 

„Viitorul acestor parcuri depinde de oamenii care le administrează. România se mândrește cu 13 parcuri naționale și 10 parcuri naturale, care protejează o biodiversitate unică în Europa. De la Pădurea Letea din Delta Dunării la Munții Retezat, aceste zone sunt vitale pentru conservarea naturii și dezvoltarea durabilă“, subliniază liberalul.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile