Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanțelor: „Veniturile bugetare nete au depășit 300 de miliarde lei la finalul lunii august”

Ministrul Finanțelor: „Veniturile bugetare nete au depășit 300 de miliarde lei la finalul lunii august”

de Roxana Mihăiescu    |   

Marcel Boloş, ministrul Finanțelor, a anunțat că veniturile bugetare nete au depăşit 300 miliarde de lei la finalul lunii august a acestui an, sumă care reprezintă o creştere de aproape 50 miliarde faţă de anul trecut.

Potrivit acestuia, extinderea serviciilor digitale şi asigurarea interoperabilităţii sistemelor IT vor contribui la creşterea conformării, precum şi la îmbunătăţirea eficienţei organizaţionale a ANAF.

„Digitalizarea ANAF pune pe masă rezultate: la finalul lunii august am depăşit pragul de 300 miliarde lei venituri bugetare nete. Vorbim de o creştere de aproape 50 miliarde lei comparativ cu anul trecut, gradul de realizare a programului de încasări fiind la 104% pe luna august. Numai la TVA avem o creştere de aproape 10 miliarde lei, apropo de valul de discuţii pe această temă”, a scris joi seara ministrul Finanţelor, pe pagina sa de Facebook.


Ministrul Finanţelor a susţinut, în context, că pachetul dedicat colectării masive de date, prin implementarea sistemelor SAF-T, e-Factura, e-Transport, interconectarea caselor de marcat, precum şi interoperabilitatea bazelor de date, a dus la furnizarea de date fiscale consistente către sistemul de analiză de risc, activitate care se traduce prin reducerea evaziunii fiscale, şi la creşterea veniturilor colectate.

„Sigur că sunt şi critici, unele justificate, altele de faţadă. Unora nu le convine ca ANAF să se bage în treaba lor şi ştiu să îşi facă vocea auzită. Noi rămânem însă deschişi la orice observaţii şi încercăm să ne îmbunătăţim sistemele prin dialog şi cooperare cu mediul de afaceri.

Cert este că măsurile de digitalizare pe care le-am implementat se dovedesc a fi, în cele din urmă, cheia pentru asigurarea echilibrului bugetar. Chiar dacă unora nu le place, numai prin digitalizare şi prin consolidare fiscală putem susţine investiţiile şi dezvoltarea economică durabilă, fără a pune presiune suplimentară asupra contribuabililor corecţi”, a mai arătat Marcel Boloş. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile