Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanțelor despre majorarea salariului minim brut: Creșterea de 200 de lei va rămâne neimpozabilă

Ministrul Finanțelor despre majorarea salariului minim brut: Creșterea de 200 de lei va rămâne neimpozabilă

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut mai multe anunțuri astăzi, după ședința de Guvern, despre salarii, pensii și impozite.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Adrian Câciu spune că nu vor există creșteri de impozite pentru românii cu venituri mici.

"Ordonanța care modifică Codul Fiscal este în dezbatere la Senat. Înțeleg că senatori PNL și PSD au depus un amendament. Acolo sunt și pozițiile asociațiilor orașelor. Parlamentul va trece la dezbatere și avizare amendament. Amendamentul are în vedere o actualizare a grilei de raportare a impozitelor cu inflația. 

Nu e necesar să crească impozitele. Autoritățile locale au o marjă de stabilire între 0,8 și 2%. Pot crește impozitele pentru că este vorba de veniturile autorităților locale. Eventuale creșteri de impozite nu vor fi pentru persoanele cu venituri mici.", spune Ministrul Finanțelor.

Despre creșterea pensiilor Adrian Câciu a precizat: "trebuie să avem prognoza de toamnă pe creștere economică, ca să nu deterioram deficitul la fondul de pensii."

Acesta a făcut referire și la majorarea salariului minim brut.

"Susțin că cei 200 de lei din creșterea salariului minim brut la 3.000 de lei (de la 2.550 de lei brut acum) va rămâne neimpozabilă.", spune acesta

Adrian Câciu explică întâzierile în investiții

"Avem întârzieri pe investiții din următoarele cauze: o explozie la materialele de construcție și probleme cu lanțurile de aprovizionare. Până la final de an, acel procent din PIB va fi realizat. Trebuie recuperat și pe partea de fonduri europene, trebuie atrași bani din PNRR. Avem niște elemente realizate și acolo va trebui decontare făcută."

Legat de contractele de muncă part time Ministrul Finanțelor spune că piața s-a adaptat la noile modificări. 

"Cam 70% din contractele part time s-au mutat pe normă întreagă. A crescut și numărul contractelor part-time, din 5 septembrie încoace, și valoarea lor.", a precizat acesta.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile