Antena 3 CNN Economic Ministrul Economiei vrea ca România să exporte de 100 de miliarde de euro în 2024

Ministrul Economiei vrea ca România să exporte de 100 de miliarde de euro în 2024

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, susține că 100 miliarde euro este ținta exporturilor României pentru anul acesta. Prin dialog și susținere a intereselor industriei românești, dar și prin deschiderea de piețe noi, putem crește valoarea exporturilor, a mai spus el. 

Anunțul a fost făcut sâmbătă, pe Facebook.

„100 miliarde euro. Aceasta este ținta exporturilor României pentru anul acesta. În 2023 am atins valoarea de 93 miliarde de Euro. Industria auto a fost principalul exportator, de aceea am susținut poziția ACAROM ( Asociația constructorilor de automobile din România) la Budapesta la reuniunea miniștrilor economiei din UE. De regula, mă întâlnesc cu reprezentanții industriei înainte de reuniunile interministeriale pentru a defini poziția de țară, dar și după aceea pentru a-i informa despre discuțiile avute și poziționarea celorlalte state membre”, a scris Oprea pe rețeaua socială.

Creșterea valorii exporturilor poate fi realizată și prin deschiderea de noi piețe pentru produsele românești.

„Prin dialog și susținere a intereselor industriei românești putem crește valoarea exporturilor, dar și prin deschiderea de piețe noi. Iar acest lucru l-am reușit împreună cu Florin Barbu ministrul agriculturii, cu ANSVSA. Am deschis anul acesta piețe noi pentru carnea de pasăre sau cerealele din România, de la țări din zona Golfului până în Vietnam. Iar pentru cei care uită ca marea este făcută din picături le spun că sunt antreprenori care au debutat prin Start Up Nation și care exportă prin intermediul platformelor digitale. E-comerțul este o soluție foarte comodă pentru IMM-urile românești și poate fi o platformă de export a produselor Fabricate în România", a explicat Radu Oprea.

Ministrul Economiei a anunțat că săptămâna viitoare va avea o discuție pe tema exporturilor cu reprezentanții marilor rețele de magazine.

„Marți voi avea o discuție cu reprezentanții marilor rețele de magazine pentru că ne dorim la nivelul Guvernului Marcel Ciolacu să încurajăm exportul de produse românești prin intermediul acestor rețele. În imagini sunt pepeni produși la Însurăței - Brăila care sunt exportați în Polonia. Dacă avem un dialog bun cu mediul de afaceri, țintele propuse pot fi atinse pentru că sunt win-win-win. Câștigă toți cei implicați în proces: producătorii, rețelele de magazine și cetățenii”, a precizat Radu Oprea.

100 miliarde EURO❗️Aceasta este ținta exporturilor României pentru anul acesta. În 2023 am atins valoarea de 93...

Publicată de Stefan Radu Oprea pe Sâmbătă, 13 iulie 2024
Subiecte în articol: ministrul Economiei exporturi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă