Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, întâlnire importantă la Bruxelles: "În zona culturală, România este o voce care contează în Europa"

Ministrul Culturii, întâlnire importantă la Bruxelles: "În zona culturală, România este o voce care contează în Europa"

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii și senator PSD, a efectuat o vizită la Bruxelles, unde a participat la Consiliul EYSC (educație, tineret, sport, cultură), la segmentul cultură și audiovizual.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În cadrul vizitei la Bruxelles, ministrul Culturii a avut o discuție cu vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova, în care au abordat poziția României referitoare la Media Freedom Act.

Principalele subiecte discutate au fost necesitatea asigurării tuturor garanțiilor pentru o presă liberă și protecția jurnaliștilor și a surselor lor.

"În cadrul ședinței Consiliului am avut două intervenții:

În prima, legată de Media Freedom Act, am reiterat cele discutate cu D-na Vicepreședintă Jourova și am avut bucuria să constat, în pozițiile celorlalți miniștri, susținerea punctelor de vedere ale României.

Citește și: Lucian Romaşcanu: "Am avut onoarea de a mă reîntâlni cu ES Dl. Han Duck-soo, prim-ministrul Republicii Coreea"

În a doua intervenție am susținut propunerea României de a înființa un Fond Cultural European dedicat patrimoniului, propunere ce a întrunit susținerea majorității colegilor miniștri ai culturii din UE. Urmează pași concreți pentru ca această idee sa devină lege la nivel european.

A fost un Consiliu de succes, în zona culturală România fiind o voce care contează în Europa", a spus Lucian Romașcanu, senator PSD. 

„#MinisterulCulturii #DiplomațieCulturală Luni și marți, 15 și 16.05, am participat la Bruxelles la Consiliul EYSC...

Publicată de Partidul Social Democrat pe Marţi, 16 mai 2023
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile