Antena 3 CNN Externe Ministrul albanez al Apărării le-a mulțumit militarilor români care au ajutat la stingerea incendiilor de pădure

Ministrul albanez al Apărării le-a mulțumit militarilor români care au ajutat la stingerea incendiilor de pădure

de Roxana Mihăiescu    |   

Aeronavele C-27 J Spartan şi C-130 Hercules ale Forţelor Aeriene Române, care au acţionat în Albania în sprijinul forţelor de intervenţie din această ţară pentru stingerea incendiilor de pădure, şi-au încheiat misiunea, context în care ministrul albanez al Apărării, Pirro Vengu, le-a mulţumit, în cadrul unei ceremonii.

„În cele şapte zile în care au acţionat în zonele afectate de incendii, aeronavele au efectuat 24 de ieşiri şi au transportat şi lansat 122 de containere cu apă (peste 120 de tone)”, arată un comunicat al MApN, potrivit Agerpres.

Avioane C-27 J Spartan configurate pentru stingerea incendiilor sunt implicate şi miercuri în acţiunea de stingere a incendiului de pădure din zona fondului forestier al comunei Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin.

Până în prezent, fiecare aeronavă a efectuat câte cinci ieşiri în perimetrul afectat de flăcări, lansând, în total, 50 de containere (aproximativ 50 de tone de apă).

În cursul săptămânii trecute, două aeronave ale Forţelor Aeriene Române au transportat în Grecia 40 de pompieri şi două autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care acţionează pentru stingerea incendiilor din Republica Elenă.

Aeronavele C-27J Spartan pot lansa containere cu apă, având o capacitate de transport de 6.000 de litri (şase containere).

Aeronave de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multor incendii de pădure din ţara noastră - în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, în anii precedenţi, au executat misiuni similare în Franţa, Republica Slovenia, Grecia şi Macedonia de Nord. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile