Târgul de Crăciun cu produse tradiționale românești se desfășoară în curtea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în perioada 19-22 decembrie 2023.
Oamenii care vor vizita târgul vor putea achiziționa bucate specifice Crăciunului din toate regiunile țării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase etc.
”Se sărbătorește românește la Târgul de la Ministerul Agriculturii! Cozonacul pufos și aburind, inclusiv de post, și un pahar de vin din podgoriile românești, cu istorie și povești!”, a transmis, miercuri, Florin Barbu.
În cadrul acestui eveniment, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-și procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu și Plăcinta dobrogeană.
De asemenea, se vor putea regăsi produse din sistemul agriculturii ecologice din România, precum legume, dar și diferite sortimente de miere și produse ale stupului.
Târgul de Crăciun din curtea MADR va fi deschis din 19 până pe 21 decembrie 2023 între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 22 decembrie 2023, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 14:00.
Material susţinut de PSD.