Antena 3 CNN Economic Ministrul Agriculturii cere suspendarea importurilor de păsări şi ouă din Ucraina. Importurile se vor face doar pe licenţă

Ministrul Agriculturii cere suspendarea importurilor de păsări şi ouă din Ucraina. Importurile se vor face doar pe licenţă

Crescătorii români de păsări au acuzat importurile ieftine din Ucraina din cauza concurenţei neloiale dar şi a siguranţei alimentare astfel că ANSVSA a sus'inut o şedinţă astăzi prin care a decis efectuarea de controale privind aceste importuri.

Mai mult, Ministerul Agriculturii vrea să reglementeze aceste importuri prin oferirea unor licenţe importatorilor. Astfel, procesatorii de carne şi ouă care au nevoie de materie primă pentru produsele lor şi nu găsesc pe piaţa internă, pot primi licenţe de import pentru păsări şi ouă din Ucraina.

"Am susţinut atât în Consiliul de Miniştri dar am şi cerut acordul Comisiei Europene  să interzicem aceste importuri pentru că avem autosuficienţă de 100% pentru pui şi ouă. Dacă întîrzie răspunsul de la Comisia Europeană putem introduce ouăle şi puiul în ordonanţa ce suspendă importul de cereale şi zahăr din Ucraina. În schimb putem licenţia acest import dar cu date concrete, cu buletin de analiză. 

Un producător de prăjoituri care are nebvoie de ouă şi nu găseşte pe piaţa din România vine şi depune cerere la noi şi primeşte licenţă. Cererea acum este de 30% faţă de lunile precedente la importul de pui şi ouă", a spus Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

 

Subiecte în articol: oua carne pui Ucraina
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile