Antena 3 CNN Politică Ministerul Finanțelor trebuie să găsească o soluție pentru pensionarii care ar pierde cardurile sociale. Ciolacu: Se va face o simulare

Ministerul Finanțelor trebuie să găsească o soluție pentru pensionarii care ar pierde cardurile sociale. Ciolacu: Se va face o simulare

de Mia Lungu    |   

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că Ministerul de Finanțe va face o simulare, după recalcularea pensiilor, în așa fel încât pensionarii români să nu piardă bani, nici prin impozitare nici prin renunțarea la voucherele sociale pentru alimente.

„Haideți să vedem exact unde sunt imperfecțiunile legii, asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii. Se lucrează la ea și pe urmă vedem ce trebuie să modificăm, dar dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun. 

I-am cerut ministrului Finanțelor să-mi facă o simulare ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă (n.r. pragul de 3.000 de lei pentru impozitare), astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câștige.

O să vină ministrul Finanțelor cu o simulare pe aceste praguri. Întreaga analiză o să vină de la ministrul Finanțelor, astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban, nici prin impozitare nici prin renunțarea la voucher.”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile