Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educației: ”Este un fake news. Semnarea contractului educațional nu afectează exercitarea drepturilor părintești”

Ministerul Educației: ”Este un fake news. Semnarea contractului educațional nu afectează exercitarea drepturilor părintești”

de Laura Dinu    |   

Ministerul Educației transmite că informația potrivit căreia tutela copiilor ar fi luată de școală dacă părinții semnează contractul educațional la început de ciclu este falsă. Informația falsă a apărut marți pe rețelele sociale. 

Semnarea contractului educațional NU afectează exercitarea drepturilor părintești!

Conform ROFUIP, unitățile de învățământ încheie cu părinții sau reprezentanții legali/elevii majori, în momentul înscrierii beneficiarilor primari în registrul unic matricol, un contract educațional, în care sunt înscrise drepturile și obligațiile reciproce ale părților, conform prevederilor legale în vigoare.

Prin hotărâre a consiliului de administrație, la contractul educațional pot fi adăugate și alte clauze, a căror natură nu poate afecta interesul superior al beneficiarului primar în funcție de specificul fiecărei unități și după consultarea consiliului reprezentativ al părinților/reprezentanților legali, prin act adițional semnat de ambele părți.

Această afirmație nu îi aparține ministrului educației! Informația a apărut pe rețele sociale și nu provine din surse oficiale”, scriu reprezentanții Minsiterului Educației pe o rețea socială. 

❗ Semnarea contractului educațional NU afectează exercitarea drepturilor părintești! Conform ROFUIP, ✅ Unitățile de...

Publicată de Ministerul Educației - România pe Miercuri, 11 septembrie 2024
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile