Antena 3 CNN Externe Minele descoperite în Marea Neagră aparțin Rusiei și ar fi fost capturate odată cu anexarea Crimeii în 2014

Minele descoperite în Marea Neagră aparțin Rusiei și ar fi fost capturate odată cu anexarea Crimeii în 2014

Minele descoperite în Marea Neagră, ar fi fost capturate de Rusia odată cu anexarea Crimeii în 2014, potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

de Alexandra Ionescu    |   

Minele descoperite în Marea Neagră, în apele Turciei şi României, ar fi fost capturate de trupele ruse odată cu anexarea Crimeei în 2014. Armata ucraineană nu deţine acest tip de mine, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei. 

„Minele au fost confiscate de forțele armate ale Federației Ruse în 2014, în timpul invaziei militare și ocupării temporare a orașului ucrainean Sevastopol de către Rusia. Prin urmare, Rusia, folosind minele navale din depozitele militare confiscate în 2014, recurge în mod deliberat la provocări și discreditarea Ucrainei în fața partenerilor internaționali”.

se arată în comunicat.

Ministerul raportează că astfel de muniții nu erau înregistrate la Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei la începutul anului 2022.

„Responsabilitatea pentru utilizarea minelor marine aflate în derivă, precum și consecințele lor imprevizibile, revine exclusiv Federației Ruse și forțelor sale navale”, a subliniat Kievul.

Ucraina a notificat Organizația Maritimă Internațională, precum și partenerii internaționali prin canalele Sistemului Internațional de Siguranță a Navigației Maritime Automatizate (NAVTEX), despre utilizarea de către Rusia a minelor aflate în derivă în Marea Neagră, s-a mai arătat în comunicat.

După cum s-a raportat, autoritățile turce au închis trecerea prin Bosfor din cauza unei mine descoperite în Marea Neagră. 

În urmă cu două zile, forțele navale românești au anunțat că au descoperit o mină la 80 de kilometri de Capul Midia. Ulterior, aceasta a fost distrusă. 

 

 

Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Marea Neagrã mine
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet