Antena 3 CNN Externe Ucrainenii publică numele și fotografiile militarilor ruși considerați "criminali de război"

Ucrainenii publică numele și fotografiile militarilor ruși considerați "criminali de război"

Agenția ucraineană Ukrinform publică o declarație a serviciilor de informații ale Kievului, în care mai mulți militari ruși sunt acuzați că au comis crime de război împotriva populației civile.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"Direcția principală de informații a Ucrainei a obținut o listă a militarilor din Brigada 448 Rachete din Kliuvka, regiunea Kursk, care au comis crime de război împotriva poporului ucrainean. De la înființarea sa și până în anul 2019, această brigadă a fost dotată cu sisteme de rachete balistice tactice OTR-21 Tocika, fiind reechipată, din noiembrie 2019, cu complexul operațional-tactic Iskander-M (...)

Din 2018, Brigada 448 Rachete a rămas singura unitate de artilerie din cadrul forțelor armate ruse care utilizează lansatoare OTR-21 Tocika (imaginea următoare, n.r.). De aceea, știm exact pe cine să vânăm", se spune în declarația publicată de Ukrinform.

Sursa citată pune link către o pagină guvernamentală ucraineană unde sunt listate numele, prenumele, gradul și funcția a nouă militari, sub avertismentul: 

"Tine minte! Pentru atrocitățile comise împotriva populației civile din Ucraina, toți criminalii de război vor fi aduși în fața justiției și vor fi trași la răspundere."

  • Colonelul MARTINOV Dmitri Nikolaevici, comandantul unității militare 35535
  • Locotenent-colonelul KARAMIȘEV Igor Ivanovici, comandant adjunct al unității militare 35535
  • Locotenent-colonelul RIABEȚ Sviatoslav Sergheevici, comandant adjunct al unității militare 35535, însărcinat cu activități militar-politice
  • Locotenent-colonelul POLUȘIN Roman Nikolaevici, comandant adjunct de brigadă
  • Locotenent-colonel LISENKO Andrei Vladimirovici, comandant adjunct al Brigăzii de Armament - Șeful Departamentului Tehnic
  • Maior ARHIPOV Roman Anatolievici,  șef al serviciului alimentar și de cazarmament
  • Maior KONDRATIEV Alexei Alexandrovici, șeful serviciului rachete și artilerie al unității tehnice
  • Maior IAROVENKO Aleksei Viacheslavovici - șeful serviciului auto al unității tehnice
  • Maior MIRZEHANOV Ramidin Raufovici, șeful serviciului medical

În cazul ofițerilor Martinov, Karamișev și Iarovenko, sunt publicate și fotografiile (galeria următoare, în ordinea în care sunt menționate numele).

[GAL layout="3"]

Foto principală: bloc de locuințe din Kiev, după un bombardament cu mortiere

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile