Antena 3 CNN Actualitate Milionarul Adrian Marțian, prins cu cei trei copii în Serbia, a cerut azil în Rusia

Milionarul Adrian Marțian, prins cu cei trei copii în Serbia, a cerut azil în Rusia

de Mia Lungu    |   

Cei trei copii dispăruţi din Hunedoara au fost găsiţi în Serbia. Tatăl lor, milionarul Adrian Marțian, a cerut azil politic în Rusia, cel puţin asta a declarat, la Antena 3 CNN, avocatul lui, cu care bărbatul a vorbit ultima dată în această dimineaţă.

La primele ore ale zilei de joi, a apărut un nou videoclip cu cei trei copii, dar de această dată alături de tatăl lor, cel care nu are voie să se apropie de ei la mai puţin de 100 de metri. Omul spune că i-a salvat din mâinile presupuşilor răpitori.

Antena 3 CNN a prezentat imaginile video de ultimă oră cu cei trei copii depistaţi în localitatea Niş din Serbia. Erau împreună cu tatăl lor. 

„Vai! Să vă mănânce tati sufletul vostru, măi îngerilor! Comorile lui tati!”, spune bărbatul pe înregistrare.

Acestea sunt imagini care au ajuns dimineaţă la Poliţie, la mama celor trei copii, la avocaţi şi la jurnalişti. Trei copii şi un tată într-o maşină, undeva, nimeni nu ştie unde.

Adrian Marțian s-a filmat cu copiii, în mașină: „Nu vă mai lasă tati niciodată de lângă el”

„Tati vă iubeşte foarte mult! Cum s-au comportat cu voi, îngerii lui tata? Tati de-atunci n-a dormit deloc. Atâta am umblat, mii de kilometri, nu ştie tati cât a umblat până am ajuns aicea. Vă iubeşte tati mult, din suflet! Nu vă mai lasă tati niciodată de lângă el.”, le spune Adrian Marțian micuților.

Copiii vorbesc în filmarea de un minut şi 33 de secunde. Fac cu mâna la cameră şi spun că au trecut pe lângă o mare, că presupuşii răpitori vorbeau într-o limbă străină şi că filmarea este făcută azi, 17 octombrie 2024.

„Mi-a relatat că i-au fost aduşi copiii, i-am explicat că el trebuie să respecte nişte obligaţii care-i sunt impuse. Este decis să se stabilească în Rusia. A cerut azil politic. Aşa susţine domnia sa. Împreună cu copiii probabil. El era extrem de determinat să aibă el personal grijă de copiii săi, spunând că copiii săi au fost victimele abuzurilor autorităţilor din România.”, a spus, la Antena 3 CNN, Eugen Iordachescu, avocatul lui Adrian Marțian.

„El de bunăvoie nu cred că-i va mai aduce. Dar asta-i treaba autorităților să-i recupereze, indiferent că sunt în țară sau în străinătate. Așa cum a fost și treaba autorităților să pună în executare hotărârea judecătorească definitivă. Este o dovadă clară a încălcării acestui ordin iar această situație se datorează exclusiv imposibilității și inactivității autorităților de a lua măsurile legale.”, a declarat avocata mamei copiilor, Delia Bota.

„Frații mei nu au dispărut luni, așa cum s-a declarat de către tatăl meu”

Fiul cel mare a lui Adrian Marțian susține că frații lui nu au dispărut luni, ci au fost văzuți încă de duminică într-o benzinărie.

„Vă fac public ceva din anchetă Poliției: frații mei nu au dispărut luni, așa cum s-a declarat de către tatăl meu, ci ei au fost văzuți încă de duminică într-o benzinărie.”, a spus acesta, la Antena 3 CNN.

Potrivit unor surse, Adrian Marţian şi cei 3 copii se aflau dimineaţă pe teritoriul Serbiei. Niciunul dintre ei nu a părăsit însă ţara în mod legal. 

„Una dintre posibilități ar fi aceea pe care a mai practicat-o și cu mine, de a ascunde în patul de sus al cabinei de TIR.”, spune fiul cel mare al milionarului.

Pe hârtie, de astăzi, copiii sunt în custodia statului.

„Am primit si noi certificatul de grefă care a iesit la decizia Curtii de Apel Alba Iulia prin care respinge apelul declarat de tatal copiilor. Asteptam ca cei 3 frati sa fie gasiti de politie si ulterior sa punem in executare aceasta decizie.”, a declarat Geanina Ianc, director DGASPC Hunedoara.

Cei 3 copii au ajuns într-o asemnea situaţie după ce părinţii lor nu s-au mai înţeles şi au început să se reclame reciproc la poliţie şi să-şi deschidă procese în instanţă. Grave acuze de-o parte şi de alta şi... la mijloc 3 fraţi. 3 fraţi care în ultimii 2 ani au trăit în două ţări, în 3 judeţe, privaţi de educaţie şi fără copilărie.

Subiecte în articol: copii disparuti adrian martian
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile