Antena 3 CNN Externe Milioane de europeni cad tot mai des în plasa hackerilor. Mulți dintre ei sunt români, avertizează Europol

Milioane de europeni cad tot mai des în plasa hackerilor. Mulți dintre ei sunt români, avertizează Europol

de Bianca Chirilă    |   

Hackerii au obţinut peste 100 de milioane de euro în doar doi ani. Un raport al Europol arată că milioane de oameni din întreaga Uniune Europeană au căzut în plasa infractorilor cibernetici, iar o mare parte dintre ei sunt români. Victimele pricipale însă, sunt companiile, care pot aduce unei singure grupări de hackeri sute de mii de euro.

Milioane de victime din întreaga UE au pierdut sume importante de bani, care au ajuns în conturile infractorilor cibernetici, care par să găsească metode tot mai ingenioase, în așa fel încât pun autoritățile pe jar.

Este vorba despre reclame, de care ei se folosesc pentru a atrage în capcană tot mai mulți oameni care cred că vor câștiga rapid și ușor bani după ce depun sume mici, sperând ca ulterior câștigurile să fie de sute de ori mai mari, însă acestea sunt doar păcăleli.

Hackerii obțin cele mai mari profituri de la companii, pentru că reușesc tot mai des să intre în bazele de date ale marilor firme, să fure informații esențiale, iar apoi să ceară răscumpărare.

Pe baza cestor cerințe, aceștia și-au umflat conurile cu sute de mii de euro de la fiecare companie.

Numai în cazul unei singure grupări au fost câștigați peste 100 de milioane de euro. Gruparea cuprindea mulți hackeri din întreaga UE și a fost, în cele din urmă, destructurată de către autoritățile europene.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile