Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică Miley Cyrus a fost dată în judecată pentru că ar fi copiat melodia „Flowers” de la Bruno Mars

Miley Cyrus a fost dată în judecată pentru că ar fi copiat melodia „Flowers” de la Bruno Mars

de Daniela Chihaia    |   

Miley Cyrus este dată în judecată fiind acuzată că a copiat fragmente din melodia lui Bruno „Mars When I Was Your Man” pentru sigle-ul ei din 2023 „Flowers”. Plângerea îi vizează și pe co-autorii melodiei cu care artista a cucerit topurile anul trecut.

Procesul a fost intentat luni la tribunalul federal din Los Angeles de către compania Tempo Music Investments, care susține că „Flowers” include fragmente reproduse neautorizat. Co-autorii Gregory Hein și Michael Pollack sunt, de asemenea, menționați în acțiune, iar Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart și alte companii sunt acuzate pentru distribuirea melodiei, potrivit The Guardian.

[GAL layout="5"]

Brono Mars nu este menționat drept reclamant, Tempo Music afirmând că deține o parte din drepturi pentru „When I Was Your Man”, cumpărate de la co-autorul Philip Lawrence.

Tempo Music cere daune care urmează să fie evaluate și să i se interzică lui Cyrus să mai interpreteze și să distribuie melodia.

„Orice fan al melodiei lui Bruno Mars „When I Was Your Man” știe că „Flowers” a lui Miley Cyrus nu a obținut tot acest succes meritat. „Flowers” dublează numeroase elemente melodice, armonice și lirice din „When I Was Your Man””, se spune în acțiunea înaintată în justiție.

„Este de netăgăduit că „Flowers” nu ar exista fără „When I Was Your Man”. Cu „Flowers”, Cyrus, Hein și Pollack au creat o lucrare derivată din „When I Was Your Man”, fără autorizație”, se menționează în încheiere.

Cu „Flowers”, Miley Cyrus a câștigat anul acesta primul ei Grammy, pentru cea mai bună interpretare pop solo. Cântecul a fost opt ​​săptămâni pe locul 1 în topurile din SUA și 10 săptămâni în Marea Britanie.

Subiecte în articol: Miley Cyrus bruno mars topuri melodii procese
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile