Antena 3 CNN International News Consilierul lui Zelenski, explicații pentru exploziile de la depozitele din Rusia | "E absolut natural!"

Consilierul lui Zelenski, explicații pentru exploziile de la depozitele din Rusia | "E absolut natural!"

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, s-a referit la incendiile și exploziile înregistrate în Rusia la depozite de combustibil și muniție ale armatei, spunând că "există un preț" plătit de forțele invadatoare.

de Adrian Iclozan    |   

"Regiunile Belgorod, Voronej și Kursk încep să studieze în mod activ conceptul de 'demilitarizare' (...) În aceste regiuni, mari depozite de combustibil pentru blindatele ruse iau foc iar depozitele de muniții explodează, periodic. Din diverse motive", a spus Podoliak (foto interior).

CNN notează că aceste comentarii vin după ce, miercuri dimineață, autoritățile și presa de stat au anunțat noi explozii în trei regiuni rusești de la granița cu Ucraina.

O explozie în Belgorod a fost urmată de un incendiu la un depozit de muniție din satul Staraia Nelidovka, aflat la circa 16 kilometri de granița ruso-ucraineană, a precizat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse, pe Telegram.

În regiunea Kursk, localnicii au auzit explozii în jurul orei 2:45 dimineața.

Guvernatorul Roman Starovoit a precizat că "informațiile sunt în curs de clarificare", dar nu au fost raportate victime sau distrugeri.

Alte două explozii puternice au fost sesizate de localnicii din Șilovo, cartier al orașului rusesc Voronej. Acest incident a avut loc la ora locală 4:40, potrivit agenției ruse TASS, care citează autoritățile zonale. 

Consilierul lui Zelenski, "explicații" pentru exploziile din Rusia: "Karma e nemiloasă"

"Cum pot fi explicate aceste lucruri? Foarte simplu.

Dacă voi (rușii) decideți să lansați atacuri în masă asupra altei țări, să comiteți omoruri în masă, să striviți în masă oameni pașnici cu tancurile și să utilizați depozitele din regiunea voastră pentru a susține aceste crime, atunci, mai devreme sau mai târziu, prețul va trebui plătit.

De aceea, dezarmarea depozitelor din Belgorod - Voronej este un proces absolut natural. Karma e nemiloasă", a spus Mihailo Podoliak, conform CNN.

Sursa citată mai adaugă că nu există o recunoaștere oficială din partea armatei ucrainene sau a Ministerului Apărării de la Kiev privind implicarea în ultimele incidente semnalate peste graniță, în teritoriul rusesc.

Foto: incendiu în Belgorod, Rusia

Subiecte în articol: Mihailo Podoliak explozii Rusia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?