Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose nu vrea să fie comisar european. Ciolacu: „M-a refuzat”. Victor Negrescu rămâne o variantă

Mihai Tudose nu vrea să fie comisar european. Ciolacu: „M-a refuzat”. Victor Negrescu rămâne o variantă

de Ioana Coman    |   

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, că a vorbit cu europarlamentarul PSD Mihai Tudose despre postul de comisar european, iar acesta l-a refuzat. Despre Victor Negrescu, prim-ministrul a afirmat că este o variantă de comisar.

„În perioada următoare, urmează să avem discuţii, să am şi discuţii directe cu doamna preşedintă a Comisiei, Ursula von der Leyen. Scrisoarea, normal e adresată preşedintelui României, fiindcă preşedintele este membru al Consiliului European. Cum e şi normal, preşedintele a direcţionat acea scrisoare către prim-ministru, pentru că prim-ministrul este cel care desemnează comisarul european. Posturile se negociază întâi în interiorul famililor europene”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri.

Premierul a reamintit că România a decis să nu își mențină actualul comisar, Adina Vălean, de la transporturi.

Marcel Ciolacu a anunțat și că Mihai Tudose nu vrea să fie comisar european pentru că nu vrea să se retragă din politică.

„Ce pot să vă spun foarte clar şi nu spun cu bucurie, colegul nostru, Mihai Tudose, nu doreşte să meargă comisar. Am avut o discuţie cu dânsul, a zis că vrea să rămână alături de echipa, pentru că, în momentul în care devii comisar, nu mai ai dreptul să faci politică, trebuie să te retragi din politică. A decis să rămână împreună, în echipa pe care o formăm cu toţii. Cu alte cuvinte m-a refuzat, aşa, să fiu mai direct”, a comentat şeful Executivului.

Despre varianta ca europarlamentarul Victor Negrescu să fie comisar european, Ciolacu a răspuns: ”Este una dintre opţiuni”.

Subiecte în articol: mihai tudose Marcel Ciolacu PSD UE
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile