Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Mihai Sturzu, din fruntea topurilor muzicale, la manșa avioanelor | Invitat în ediţia 17 "Gătit la costum", sezonul 2, fostul membru al trupei Hi-Q a povestit despre sacrificii şi bun gust

Mihai Sturzu, din fruntea topurilor muzicale, la manșa avioanelor | Invitat în ediţia 17 "Gătit la costum", sezonul 2, fostul membru al trupei Hi-Q a povestit despre sacrificii şi bun gust

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:00 27 Aug 2022 Modificat la 14:00 27 Aug 2022

Ştefan Lungu a gătit, în ediţia 17 "Gătit la costum", sezonul 2, alături de Mihai Sturzu, fostul component al trupei Hi-Q, care și-a urmat visul și a devenit pilot de linie.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Mihai Sturzu, din fruntea topurilor muzicale, la manșa avioanelor

În ediţia 17 "Gătit la costum", sezonul 2, Mihai Sturzu a fost invitatul lui Ştefan Lungu. În urmă cu mulți ani, Mihai cucerea publicul românesc cu trupa Hi-Q.

De atunci, lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar parcursul carierei lui Mihai a fost unul cu totul neaşteptat.

[GAL layout="5"]

De la scena muzicală, a trecut la politică şi s-a oprit, în cele din urmă, la manşa avioanelor. Astăzi, Mihai trăieşte pentru o altă pasiune din copilărie. Este pilot de linie și se simte cât se poate de împlinit.

"La început, am făcut licenţa de avioane mici. La 38 de ani să te apuci de aşa ceva, e foarte greu. Să te apuci la vârsta asta şi să ştii mai multă aerodinamică decât ar cunoaşte un copil care termină facultatea de aerodinamică, e greu." a spus Mihai.

Cu toate că a renunţat la cariera sa de artist, Mihai nu exclude apariţia unei noi piese alături de trupa Hi-Q. "M-am mai gândit. Să vezi tu de nu mai facem noi o piesă", a mai spus pilotul.

Storceac cu somon, creveţi şi caracatiţă, reţeta lui Mihai Sturzu în ediţia 17 "Gătit la costum", sezonul 2

Ştefan Lungu a gătit alături de Mihai Sturzu în ediţia 17 "Gătit la costum", sezonul 2. Cei doi au gătit storceac cu somon, creveţi şi caracatiţă, o reţetă mult îndrăgită de către actualul pilot.

Ingrediente

  • Un cap de peste ( ceva mai gras)
  • Un file de somon
  • 100 gr creveţi
  • 250 gr calamar sau caracatiţă
  • 150 gr scoici
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2 ardei graşi
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 200 ml borş acru
  • 200 ml smântână lichidă
  • 3 cartofi
  • O legătură de pătrunjel
  • O legătură de pătrunjel
  • 2 linguri boia dulce
  • 3 linguri sare
  • Piper verde boabe
  • 20 gr ghimbir proaspat
  • Ierburi de Provance
  • 2 lămâi
  • O lingură de ulei

Mod de preparare

Se căleşte ceapa şi apoi se adaugă morcovul şi restul de rădăcinoase. Usturoiul se taie mărunt. Bucăţile de peşte se taie cuburi şi se călesc puţin. În 600 ml apă,  fierbem cartofii şi bucăţile de peşte le adaugăm peste călitură. După ce compoziţia a fiert, adaugăm ardeiul gras, creveţii traşi la tigaie, borşul, smântâna, verdeţurile şi condimentele. Dacă vrem ca ciorba să fie mai acră adăugăm şi lămâie, iar dacă o vrem picantă se pot adăuga şi fulgi de ardei iute.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

Citește mai multe din Gătit la costum
» Citește mai multe din Gătit la costum
TOP articole