Antena 3 CNN Externe Diaspora Afacerea de succes, cu mici și sarmale, cu care un român a dat lovitura în Japonia: ”Clienții ling farfuria”

Afacerea de succes, cu mici și sarmale, cu care un român a dat lovitura în Japonia: ”Clienții ling farfuria”

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 18:16 19 Mai 2024 Modificat la 18:16 19 Mai 2024

Vloggerii de la „HaiHui în doi” au trecut, recent, pragul restaurantului „La Mihai” din Japonia, unde și-au comandat mai multe preparate culinare românești. Nu au lipsit nici micii cu muștar sau sărmăluțele cu mămăligă. Restaurantul îi aparține lui Mihai Căulea, care s-a stabilit în Japonia de aproximativ 30 de ani, potrivit Adevărul.ro.

”Am venit pentru un contract de muncă și am rămas. Am lucrat ca șef bucătar într-un restaurant cu specific românesc”, spune Mihai Căulea pentru cei doi vloggeri.

La scurt timp de la sosire, Mihai a reușit să-și aducă și întreaga familie în Japonia.

De aproximativ 10 ani, el deține și un restaurant cu specific românesc. Despre mâncarea românească, Mihai Căulea spune că japonezii s-au îndrăgostit de ea: ”Mănâncă tot ce e în meniu. Ling farfuria”.

Restaurantul, decorat în stil tradițional românesc

Cu timpul a reușit să se extindă, iar steagul României se află la loc de cinste. Este imprimat inclusiv pe panoul de la intrarea în restaurant.

De altfel, restaurantul este decorat cu ii sau cu tablouri care îi înfățișează pe Ștefan cel Mare sau Alexandru Ioan Cuza, inclusiv cu mai multe peisaje ale unor locuri din țară. ”88-90% dintre cei care intră în restaurant sunt japonezi. Nu mai sunt la fel de mulți români ca înainte”, mai spune proprietarul.

Mihai Căulea a mers în vizită în România în 2023, după o pauză de 22 de ani. Întrebat cum i se pare România în prezent, acesta a răspuns: „Pentru unii, pare dezvoltată, din punctul meu de vedere este jos, după ce trăiești aici 30 de ani de zile”.

Vloggerii de la „HaiHui în doi” au comandat mai multe preparate românești. Nu au lipsit micii, salata de boeuf, ardeiul umplut sau sărmăluțele.

”Au sosit cârnații oltenești. Sunt făcuți aici, cu carne cumpărată de la abator de domnul Mihai și preparați aici. Nu sunt cumpărați de-a gata de la magazine, gata să îi pună pe grătar”, a spus Andreia.

Iar aceasta s-a simțit ca acasă: ”M-am teleportat în România. Am avut așa sentimentul că suntem undeva la munte, la Brașov”, a mai spus Andreia.

Citește mai multe din Diaspora
» Citește mai multe din Diaspora
TOP articole