Antena 3 CNN Life Alimentul ideal pentru slăbit. Dr. Mihaela Bilic: "Este o mâncare completă, cu puţine calorii şi efecte nebănuite. Profitaţi de ea"

Alimentul ideal pentru slăbit. Dr. Mihaela Bilic: "Este o mâncare completă, cu puţine calorii şi efecte nebănuite. Profitaţi de ea"

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 10:02 12 Feb 2021 Modificat la 10:02 12 Feb 2021

Sigur, spune medicul Mihaela Bilic, este vorba despre ciorba care nu ae două degete de grăsime şi nici patru linguri de smântână.

În schimb, marele avantaj al ciorbei este că satură bine şi şine burta plină timp de trei ore. 

"Exista un aliment care, din fericire, face parte din traditia culinara a romanului insa si-a pierdut locul de cinste la masa noastra. Este vorba de banala ciorba/supa gatita din ce in ce mai putin din pacate, chiar si in familiile unde exista copii.

Dr. Bilic: Ciorba este un fel de mancare complet si echilibrat: hidrateaza si hraneste cu putine calorii

Nutritionistii din toata lumea au recunoscut ca "de la supa incoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie". 

In Franta masa de seara nu se numeste cina, ci "souper" deoarece exista obiceiul ca seara sa mananci doar o supa. Tot supa ca unic fel de mancare se servea si la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru "restaurarea" puterii de munca.

In Romania orice gospodina stie ca nimic nu satura mai bine si nu e mai economicos decat o oala de ciorba. Iar daca ati facut armata sau ati mancat la autoservire si voi stiti ce gust minunat are ciorba facuta la cazan:)

Dr. Bilic: ­­­Ecografic, timpul de golire al stomacului întârzie cu 30% la supă

Din punct de vedere nutritiv ciorba este un fel de mancare complet si echilibrat. Avem in ea legume, paste fainoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste si muuuulta apa. Ciorba hidrateaza, incalzeste si hraneste cu putine calorii. 

V-ati dat seama ca nu vorbesc de ciorba cu 2 degete de grasime la suprafata si nici de cea in care punem 4 linguri de smantana.

Fie ca e de legume sau are si carne, fie ca o mancati calda sau rece, fie ca e acra sau dulce, reconsiderati ciorba/supa in alimentatia zilnica. E cea mai simpla forma de a consuma legume in cazul copiilor si batranilor, e facuta in casa de mana voastra si tine cateva zile.

­­­Daca se urmareste ecografic timpul de golire al stomacului se observa o intarziere de 30% in cazul supei comparativ cu situatia in care alimentele ar fi consumate separat. 

Mihaela Bilic: Supa ţine de foame mai bine decât o bucăţică de carne cu legume şi cartofi şi un pahar de apă

Deci supa tine de foame mai bine decat daca am manca o bucatica de carne cu legume si cartofi si am bea un pahar de apa.

Aceasta curiozitate nu a putut fi explicata, insa este un lucru cert: mixate intre ele, ingredientele din ciorba stau mai mult in stomac! Nu ne ramane decat sa profitam, daca tinem la silueta.

Va recomand cu drag o portie generoasa de ciorba aburinda, ca fel unic pentru oricare din mesele voastre. Si puneti langa ea si un ardei iute, intensifica arderile si accelereaza metabolismul cu 25% timp de 3 ore dupa masa:) Pofta buna!", a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

Etichete: mihaela bilic ciorba
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole