Antena 3 CNN Actualitate Un MiG-21 al Forţelor Aeriene Române, la un pas de catastrofă la aterizare!

Un MiG-21 al Forţelor Aeriene Române, la un pas de catastrofă la aterizare!

O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marți, 23 februarie, în jurul orei 18.30, într-un incident la finalul unui zbor de instrucție.

de Georgiana Adam    |   

Potrivit autorităţilor militare, incidentul nu a avut urmări grave. Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aparatul nu a înregistrat avarii majore.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

Din primele informaţii, incidentul a implicat trenul de aterizare al aeronavei, care s-ar fi deschis, dar ar fi rămas blocat într-o poziţie atipică.

Conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepția celor care execută serviciul de luptă Poliție Aeriană, până la clarificarea circumstanțelor care au determinat producerea acestui incident de zbor.

MiG-21 LanceR, prăbuşit în 3018 la Călăraşi

Ultimul incident major în care a fost implicat un MIG 21 LanceR s-a petrecut în anul 2018.

O aeronavă de acest tip s-a prăbuşit atunci în juceţul Călăraşi, în timpul unui show aviatic. Pilotul a decedat în urma impactului cu solul.

Sursa: Mediafax, Antena 3

Subiecte în articol: MiG-21 incident
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă