Antena 3 CNN Life Mierea este toxică dacă se adaugă în aceste lichide! Adevăratul motiv pentru care devine „hrană moartă”

Mierea este toxică dacă se adaugă în aceste lichide! Adevăratul motiv pentru care devine „hrană moartă”

1 minut de citit Publicat la 07:35 26 Iun 2020 Modificat la 07:35 26 Iun 2020

Mierea folosită în preparate își pierde din aport, mai ales dacă este supusă tratamentelor termice (încălzită la peste 45-50 grade Celsius, devine „hrană moartă”), scrie apc-romania.ro.

Atenție! Mierea nu se păstrează în plastic sau vase metalice. Specialiștii spun că temperatura optimă de păstrare a mierii variază între 18 și 25 de grade Celsius!

„Mierea de calitate este aceea care se cristalizează după câteva săptamâni de la recoltare, în timp ce mierea falsificată este fluidă. Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni, cu excepția mierii de salcâm și de mană care se cristalizează în 10-14 luni de la recoltare. Cristalizarea mierii în timp este un proces natural.În concluzie, ne putem feri de falsuri atunci când cumpărăm miere cristalizată sau imediat după ce a fost recoltată, doar dacă sursa este una de încredere, care nu a folosit adaosuri gen sirop de zahăr, melasă și dextroză.

Mierea falsificată nu se cristalizează! Falsificarea mierii se realizează cu apă, glicerină, zahăr, glucoză, dextroză, melasă, amidon, arome, coloranți, îndulcitori sintetici și conservanți.

Consumul constant de miere falsificată crează disconfort care se manifestă prin dureri de cap, amețeală, balonare, greață. Când mierea se falsifică cu glicerină, zahăr, glucoză, dextroză, melasă și amidon poate duce la apariția unor afecțiuni medicale cronice, cum ar fi: boli cardiovasculare, boli neorologice (Alzheimer, Parkinson, epilepsie, scleroză multiplă) și diabet când falsificarea acestui produs se face cu arome, coloranți, îndulcitori sintetici și conservanți. Le recomand consumatorilor să cumpere miere ecologică din magazine în care se vând numai produse de acest tip”, a spus Conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Conţinutul de glucide în 100 grame miere variază între 75,1 grame şi 83 grame! Valoarea energetică a 100 grame miere variază între 304 kcal şi 346 kcal! Studiul realizat face parte din Campania Naţională de Informare şi Educare: „Să învăţăm să înţelegem eticheta!”.

Asociaţia Pro Consumatori, organizaţie certificată de Guvernul României ca fiind de utilitate publică, membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor, a analizat zeci de borcane de miere de albine. Atenție! Specialiştii APC România spun că mierea poate fi falsificată chiar şi cu sodă caustică!

Conform APC România numai două din zece borcane conţin miere cristalizată.

Iată AICI studiul Asociației Pro Consumatori.
 

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole