Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Michelle Obama, cel mai aplaudat discurs despre Trump. „Cine îi spune că președinția e un job pentru negri?”

Michelle Obama, cel mai aplaudat discurs despre Trump. „Cine îi spune că președinția e un job pentru negri?”

de Roxana Mihăiescu    |   

Michelle Obama, împreună cu soțul său, fostul președinte Barack Obama, s-au aflat marți seară la Convenția Națională Democrată, pentru a o susține pe Kamala Harris în cursa pentru alegerile prezidențiale. Fosta Prima Doamnă a avut cel mai aplaudat discurs al serii, care l-a determinat pe soțul său să spună: „Sunt singurul om atât de fraier încât să vorbesc după Michelle Obama”.

Marți seară, în SUA, a continuat, la Chicago, Convenția Democrată, cea care o va alege pe Kamala Harris în postura de candidat al democraților la alegerile din noiembrie.  

Sala plină de democrați a fost captivată de fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, care a ținut un discurs în care a vorbit atât despre Kamala Harris, cât și despre amenințarea pe care o reprezintă Donald Trump pentru țară și democrație.

„Se întâmplă ceva magic”, a început fosta Primă Doamnă, referindu-se la creşterea popularităţii campaniei lui Kamala Harris după retragerea lui Joe Biden.

Apoi a continuat. „Speranţa a revenit”, a declarat Michelle Obama în faţa a mii de susţinători democraţi. O trimitere evidentă la unul dintre sloganurile lui Barack Obama din timpul primei sale campanii prezidenţiale, în 2008.

Barack Obama, fostul președinte al SUA, a fost invitat pe scenă să ia cuvântul chiar de către soția sa, Michelle.

„Sunt singurul om atât de fraier încât să vorbesc după Michelle Obama”, a spus Barack Obama, într-o notă de umor, în deschidere.

Michelle Obama, despre Donald Trump: „A făcut tot ce i-a stat în putință pentru a încerca să îi facă pe oameni să se teamă de noi”

În cadrul discursului, fosta Prima Doamnă a vorbit și despre rasismul de care ea și fostul președinte Barack Obama au avut parte în timpul celor opt ani petrecuți la Casa Albă - atacuri care au fost adesea perpetuate de Trump- cu privire la locul de naștere și eligibilitatea prezidențială a primului președinte de culoare.

„Timp de ani de zile, Donald Trump a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a încerca să îi facă pe oameni să se teamă de noi”, a spus ea. „Viziunea sa limitată și îngustă asupra lumii l-a făcut să se simtă amenințat de existența a doi oameni muncitori, foarte educați, de succes - care se întâmplă să fie negri”, potrivit CNN.

De asemenea, Michelle Obama a încercat să-l portretizeze pe Donald Trump drept un om obișnuit cu privilegiile și, spre deosebire de  Kamala Harris, neobișnuit cu serviciul public și cu greul.

„Dacă vedem un munte în fața noastră, noi nu ne așteptăm să existe o scară rulantă care să ne ducă în vârf”, a spus Michelle Obama, despre tipul de femei reprezentat de Kamala Harris. 

Obama nu s-a abținut și l-a ironizat pe Donald Trump.

„Stați, vreau să știu - cine îi va spune că slujba pe care o caută în prezent ar putea fi una dintre acele „slujbe pentru negri”?”, a mai spus ea. Trimiterea sa a fost la faptul că, multă vreme, muncile ingrate au fost tratate drept „munci pentru negri”.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile