Conf. Dr. Maria Nițescu ne dă un exemplu de mic dejun care să ne energizeze încă de la primele ore ale dimineții.
”Acasă sau la birou, ușor de preparat și consumat, hidratant și plin de nutrienți pentru zilele în care pur și simplu ne topim: proteine de calitate, glucide complexe, fibre, vitamine, antioxidanți, probiotice, grăsimi sănătoase și o cantitate redusă de grăsimi saturate, multă apă:
2 linguri terci de ovăz îmbogățit cu tărâțe de grâu și tărâțe de ovăz (fulgi de ovăz, tărâțe de grâu și tărâțe de ovăz - fierbere 3-5 min);
1 iaurt stors cu bifidus, 2% grăsime, 150 g (12 g proteine, 3 g grăsimi);
1 măr acrișor de sezon, ras cu coajă;
5-6 sâmburi de nucă;
1/2 linguriță de scorțisoară;
70-80 g afine și merișoare.
Ziua va fi mai liniștită, gândul la mâncare va fi departe de noi pentru câteva ore și vom fi mai *fericiți* cu ajutorul unei microbiote sănătoase!” a scris expertul în nutriție pe contul său de socializare.